t_matey Creative Commons License 2000.10.17 0 0 625
Sziasztok!

LM, egész jól tisztáztad a helyzetet, most el lehet kezdeni tárgyalni :) S most (nem először) megpróbálkozom magamévá tenni a nézeteidet, vagyis nem auto-elutasitást alkalmazok. (Inkább belülről bomlasztom szét :))))))))
1. Lehetséges-e a reink?
Miért ne? :) Bizonyiték se mellette, se ellene :)
"Szerintem ugyanis minden én-tudatos lény között van kapcsolat, amit bizonyít, hogy lehetséges a kommunikáció." "Nem fantasztikus, hogy te sem érted a saját én-edet, én sem a magamét..."
A kommunikáció lehetősége nem azt bizonyitja, hogy minden lény között kapcsolat van, hanem hogy létrehozhatnak. Tévednék?
Én próbálom megérteni az énemet, azért vagyok pl. itt is :) És meglepetésemre jól haladok.
Mindazonáltal nem rossz felvetés. 2 hibát látok benne én ami szembeötlik:
a) Nem állitottam, hogy ne állna fönn az a kapocs a lelkek közt, sőt, én is azt mondtam, (hála néked, Richard Bach), hogy Minden és mindenki EGY. Csak azt mondtam, hogy létezhetnek "különálló" lelkek, miként léteznek különálló testek is, akik mondjuk ugyanabból az anyagból vannak, (ugyanabból a "porból" születünk) de útjaikat külön járják. És ezek a lelkek nincsenek arra kárhoztatva, hogy egy földi megtestesülés után be kelljen fejezniük a dolgot.
b) Egy rég meghalt emberrel természetes, hogy nem tudsz kommunikálni, emlékezni meg nem mindig ildomos. (Mellesleg fel lehet hozni az emlékeket.)
...Ööö... Azt kell látnom, hogy jól teszed, hogy a megtapasztalást nem korlátozod az anyagi világ dolgaira, de furállom, hogy csak azokban a dolgokban tudsz gondolkodni, amit MÁR tapasztaltál. Nem érzed azt, hogy ezzel a hozzáállással, ha jönne egy megtapasztalásod a reink igazáról, akkor is hamisnak vélnéd vagy elmennél mellette?
2. Szükséges-e a reink?
Tyűűűű, ez a gondolat biztos dobogós. Kevés jó érvet hallottam eddig az ellenzőktől, de ez ott van a szeren. Ezen már gondolkodni kell :))))
Engedj meg először egy egyszerű példát... A "mi" Istenünk és a "ti" Istenetek abban különbözik ezek szerint, hogy a mienk ad újabb lehetőséget a lánynak minden nap, a tietek az első este kinyirja, akármi is van. Hmmmmm..........
De igen, ez igy furának tűnhet, mintha Isten hosszú távon kötelezne arra hogy szeresd őt.
Gondolkodom.
a) A lelkek fejlődnek az életek során, bölcsebbek lesznek, és ennek következménye, hogy szeretik Istent. Nem kényszerit senki.(Megforditottuk az ok-okzatot.)
b) Isten szerintem a tapasztalás végett teremtette az életet. De ha mindenki tudatában lenne ennek, megváltozna a tapasztalás jellege. Ezért van a felejtés. Nem tudod, miért vagy itt, ezért élsz úgy, ahogy -> ez Isten célja. Az, hogy eközben az életről-életre tapasztalás közben mégiscsak megismered életed "magasabb" célját, elvezet Isten szeretetéhez. (Ez majdnem ugyanaz mint az előbbi csak keretbe illesztve.)
c) Isten szeret és a mennyben akar látni téged. Épp ezért ha oda kerülsz, oké, ha nem, kapsz még esélyt. Szerinted ez igazságtalan lenne?!

Majd még irok, mert érzem, hogy van még itt tartalom, csak most sietnem kell :)
OFF
3. Átirták-e a bibliát?
Itt nem az a lényeges kérdés, hogy átirták-e, mivel tulajdonképp lehet mondani, hogy ők irták eleve, inkább az a (2) kérdés, hogy eredetileg jó volt-e és mikor változtatták utoljára.
a) Eredetileg sem lehetett tökéletes, mert pl. az ÚSZ-be is irtak olyanok akik sosem látták Jézust. A hegyibeszéd az egyik helyen hegyen van, másik evangéliumban völgyben. Szóval vannak apróbb hibák.
b) Nem túl rég. A tizenvalahanyadik századig máglyára küldték akinél bibliát találtak, igy nem volt nehéz itt-ott átirni. Persze a folyamatból sokminden publikus, de vannak olyan részek amik nem, és az egyszerű hivő úgysem tud szinte semmit ezekről, hiába érhetné el az infot, ha nem tudja hol, hogyan.
Az a gond, hogy aki minden információját a bibliából veszi, annak nem lehet azt mondani, hogy a biblia téved, hisz le van irva benne, hogy igaza van. Ördögi kör...
Leszögezném, összességében semmi bajom a bibliával, ugyanolyan jó könyv mint bármelyik másik, rengeteget lehet belőle tanulni. Mindazonáltal nem látom benne azt a nemességet, szeretetet, ami a többi (szent) könyv fölé emelné olyan mértékben, ahogy azt a keresztények teszik. Ez azzal párositva, hogy sokan elutasitják minden más könyv nemességét és szeretetét, kissé fanatizmus-gyanús, és semmiképp sem tudom pozitivan értékelni.
A fent emlitett Richard Bach, vagy James Redfield, Neale Donald Walsch mind olyan mai irók, akiknek a könyveiben rengeteg szeretet és sok szellemi bölcsesség van, és ezeket sokan "csipőből" elutasitják, mert nem teljesen a biblia szellemben iródtak. Miért? Isten ma nem szólhat hozzánk? Ki veszi el tőle a jogot?
ON
Na itt is félresiklottam... Mindegy, akinek van füle hallja :)
Szeretet és béke üldözzön benneteket, és érjen is utol :)

Matey

Előzmény: lépcsömászó (624)