Sziasztok!
Kezd mélyülni bennem a tisztelet irányodban, LM :))) Kellemes meglepetés, hogy vallásos emberként is kihivást jelentesz, felveszed a kesztyűt és virtussal használod az elméd, aminek értékét az sem csökkenti, hogy korlátokat állitottál magad köré.
OFF - Azért nem kedvelem a "xxx vallás tagja vagyok" kijelentéseket, mert amint kijelented, hogy PL "muzulmán vagyok", AZONNAL be van határolva, hogy mit hihetsz, mit tilos hinned és mivel nem kell/szabad foglalkoznod. Emellett vannak azért normális vallásos emberek szép számmal. - ON
Az, hogy vannak ellentmondások, amik jól megférnek egymás mellett szerintem is igaz. De hogy ezt ki hozta fel és mit akart bizonyitani?! :) Mindkét oldal támaszthatja vele lyukasfalú épitményeit :))))
A reinkre sokan felhozzák, hogy miért nem emléxel. Azért, mert az a lényege, hogy ne emlékezz. Ez nem észérv igy de lusta vagyok magyarázni. Mindenestre gondolja el aki akarja, hogy mi lenne, ha előző életedben nácik gázkamrába dobtak volna, most mit éreznél a németek iránt, és jó lenne-e az neked.
Oké, nem néz le senki senkit :) Nekem ez a felállás tetszik a legjobban. A másik igazát a maga teljességében nem lehet átvenni, az tény, de milyen jó is lenne, ha méltóképp elismernénk a másik nivós eszmefuttatásait :)))) Szinvonalat adna a vitának.
Ha jól érzed magad akkor jó neked :) Én boldog vagyok, ezért Istent is boldoggá teszem :) Bár nem hiszek abban, hogy Isten tudna teremteni olyat ami nem tökéletes, megértem amit mondasz :)
"tudásként kijelenteni, hogy minden ember üdvözülni fog? No ehhez én kicsi vagyok." Azt azért kijelented tudásként, hogy az ember szellem, pedig sokan azért ezzel is vitatkoznának :) Az a furcsa az emberekben, hogy az állitásaikat tényként adják elő, a másik állitásait pedig nem fogadják el annak. Mellesleg én bizton merem állitani, hogy olyan tényként érzem azt, hogy mindenki eljut Istenhez, mint te azt hogy az ember szellemi lény.
Van egy elmélet, hogy miért és hogyan teremtette Isten az életet. Ha valakit érdekel, majd mesélek :) Nem rossz elgondolás, mindenesetre egyik következménye, hogy Isten sosem teremtene olyat, ami bármilyen tekintetben is elvehetné egy lélek szabadságát. Márpedig a pokol - és bizonyos értelemben a nemlét is - elveszi a lélek szabadságát, ezért egész egyszerűen nem létezik :)
Ha van reink, Jézus lelke nyugodtan ölthetett új testet. Ha nincs akkor is, de hol itt az érv? :) Szerintem amit Jézus mondott, az tényleg nagyon király dolog, de sajna fogalmunk sincs, hogy mit mondott. Tudod, nem hiszem, hogy a biblia minden szavát amit Jézussal mondatnak, tényleg Jézus mondta volna. Pl. amikor el akar kergetni egy könyörgőt mert nem zsidó, na azt sosem mondta volna Jézus.
Az az egyház ami tiltja, hogy a Sátánért imádkozz, a Sátán műve. Erősnek hangzik? Csak gondolj bele ki az akinek szüksége van a te szeretetedre, Jézusnak vagy a Sátánnak... Az elesetteken segits, ne a mestereken. A "rossz" gyűlölete csak arra jó, hogy a szevedben kevesebb hely maradjon a szeretetnek. Sötét ellen sötéttel harcolni? Érdekes gondolat. Jézus CSAK szeretetet hirdetett, ha jól sejtem, sosem mondta, hogy gyűlöld a gyengéket, elesetteket, eltévelyedetteket. Ha a bibliában van ilyen...? A papok irták, nem Jézus mondta.
Bocsánat a nagyon erős vallás-kritikáért, de aki tényekkel tud megcáfolni, az kap egy csokit.
Katolikus pappal beszéltem, aki beismerte (nem nehéz egy tényt), hogy a bibliát átirták. Hogy kik és mennyire? Sosem tudjuk már meg.
Bocs még egyszer...
Matey