st.mirror Creative Commons License 2000.10.14 0 0 38
Javaslom, hogy ne elöitéletekkel közeledjünk a kérdéshez. Minden nációban megtalálhatóak azok akik alapján megitélünk országokat.
Azt hiszem, hogy a mai világ kultura sokat köszönhet az araboknak, akik a matematika a fizika vagy éppen a geometria tudással megalapozták a mai tudományosvilág alapjait. Ezt kár lenne vitatni. Azonban az sem mellékes, hogy az utóbbi idökben vagy évtizedekben az arab világ megváltozott. Egyes országokban tudják kezelni az arabokat például Kuwait, Szaud Arábia.
Ne felejtsük el, hogy az Izraellel szomszédos országok nehezen türik el egy alig több mint 50 éves állam provokativ, eröfitogtató és olykor nacionalista törekvéseit.
Számos példa van arra, hogy az izraelieket még a saját kormányuk sem tudja kezelni, gondoljunk csak a szélsöséges, ultra-ortodox szabadcsapatokra akik nyiltan vállalják az arabellenes terrorakciojukat.
Ilyen esetek -természetesen - megtalálhatók a másik oldalon is, olyanok akik a terrorcselekményeiket más országokban is elkövették, sok ártatlan eset történt sajnos magyar áldozatokkal.
Sajnos nehéz kezelni a mostani helyzetet, és a megoldás is bonyolult lesz.