paul2 Creative Commons License 2000.10.13 0 0 1132
ks!

Megnéztem a www.gizapower.com/html/advanced/advanced.html linket. Már keddre elkészültem vele, de eddig mindig elmaradt valamiért az eredmény:

Christopher P. Dunn életrajza: legalábbis számomra - felhajthatatlan (több hasonló nevű van, jogász, bűnöző, autómániás, politológusféle, csak ez nincs) Viszont találtam egy másik írását, ahol egy időszámítás előtti ohioi földépítményben a brookhaveni szinkrociklotron mását véli felfedezni. Jellemző, hogy a terület őslakóinak leszármazottai ott is konokul tagadnak. ; - )

Az "Advanced Machining in Ancient Egypt" c. cikk tulajdonképpen kedvcsináló a szerző "The Giza Power Plant: Technologies of Ancient Egypt" c. könyvéhez. (benne vannak a read more… utalások is)

A cikk szerint a kőbányákban, a múzeumi tárgyakon, a gránit szarkofágokon, esetenként a piramisok körül heverő szobortöredékeken olyan jelek figyelhetők meg, melyek az eddig feltételezettnél, sőt esetenként még a mainál is fejlettebb technikákra utalnak.
A lézeres megmunkálást és a szikraforgácsolást - becsületére legyen mondva - kizárja. A lényeges információt szerinte a gránit adja, nem a mészkő.
Esztergálást, marást, egyenes és körfűrésszel való fűrészelést ismer fel, valamint trepanálást, azaz csőfúróval fúrást. Néhány helyen olyan hibákat fedez fel, (ferde furat, ill túl mély befűrészelés,) mely szerinte csak gépi munka mellett lehetséges (kézi munkánál hamarabb észbekaptak volna)

A csőfúró szerinte 500-szor meredekebben haladt az anyagban, mint a maiak, ezt a furat falának barázdájáról olvasta le (kb 2.5 mm/fordulat!!!) Ebből és egyéb jelekből arra következtet, hogy a lyukak csak ultrahangos fúrással (tulajdonképpen egyfajta őrlés) készülhettek.
Személyesen is végzett egyszerű méréseket a Khefren piramis szarkofágján, valamint a szakkarai Szerapeum szarkofágjain. Ezekhez egy kb 15 cm-es fém idomszert használt. (felület egyenessége és egyenletessége ellenőrizhető vele, a pontosság fokozható, ha alávilágít zseblámpával) A belső élek lekerekítéseit viaszmintával ellenőrizte, figyelemreméltóan egyenletesnek találta.

Az írás egy részén sajnos Graham Hancock Pulitzer-díjas kezenyomát vélem felfedezni, komplett bekezdések vannak üres fecsegéssel, mint a piramisnál a trikóját ellopó arabok sztorija, vagy a gránitmegmunkáló véleménye, amiből csak a lényegtelent idézte. Ezekben a részekben túlteng a "meghökkentő", "félelmetes", stb.

Hibás adatok és következtetések is vannak benne, pl a Szerapeumi szarkofágok súlyát 65 tonnára becsüli, amiből ha a megadott külméretek igazak, elfelejtette levonni a belső üreget. A súly azért nem mindegy, mert a belső szűk helyen való mozgatás és megmunkálás miatt sopánkodik. Szerinte ugyanis bent kellett megmunkálni, mert a hihetetlenül pontosan sík felület a szabad ég alatt - a hőmérsékletingadozás miatt - elérhetetlen. (Ultrahangos fúró van, fészer nincs: csúcstechnika)

Felmerül benne, hogy a technológia fejlődése az általa előállítható javak iránti igényekkel feltétlenül összekapcsolódik. A következtetést, hogy a feltételezett technológiák általános használatát bizonyító nyom ugyanakkor nincs, óvakodik levonni. A múzeumi tárgyak átvizsgálása technológiai jegyek után kutatva - amit sugall - ennek ellenére hasznos lehet.

A könyv sem lehet semmi: a Laura Lee Show honlapján mutatnak belőle néhány képet.
Eszerint a Nagy Piramis egy műholdas reléállomás volt, a királyné kamrája az energiafejlesztő, ahova cinkkloridot és sósavat engedtek (általános iskolai kémia, valami nem stimmel), a király kamrája volt az erősítő, az onnan induló ferde járatok a jelet be- illetve kivezető csőtápvonalak. A szarkofág(ban?) lett volna a modulátoregység. A Gantenbrinck-féle járatban a rézfülek érintkezők, melyekhez tartozott a fadarab, mint úszó, ugyanis a járatban folyadék volt. A piramist teljesen "belakja", annak összes ismert luka sem elég neki, imitt-amott továbbiakat is feltételez

És a Nagy Galéria végén volt egy akusztikus szűrő. Hogy minek, azt nem tudom, mert a rendszer szerinte egy MASER volt (mint a lézer, csak nem fénnyel, hanem mikrohullámmal)

Ezt máshol olvastam, de ugyanerre a könyvre hivatkozva, hogy egyetlen piramisban sem volt holttest - erről ki tud valamit?

Összefoglalva: Ezek után nem adok 18 dollárt a könyvéért.

Előzmény: ks (1039)