vigor Creative Commons License 2000.10.12 0 0 611
Kedves Lépcsőmászó!

És nagyon szomorú, hogy lehetetlen velük értelmesen beszélni.
Van itt néhány értelmes jehovista. Pl. didé vagy Echo. Többen is tanúsíthatják ezt.

Semmi más nem marad meg belőlünk, de az, hogy Istennek maradnak velünk szándékai, elég.
Akkor hogy lehet pokol, vagy (köztes, halál és feltámadás közötti) mennyország? A Te érvelésedből ugyanis ez nem következik nem illogikusan. Vagy legalábbis én nem látom. Azonkívül: ha Istennek csak szándékai vannak velünk, akkor a pokol - elvileg - ki van zárva ("nincs az Atyának akarata arra, hogy akár egy is elvesszen közületek" - keresd ki, légyszi, a megfelelő igehelyet), hiszen a szándék gyakorlatikag az "akarat" egy másik foka. Tudom, predestináció, amit én teljes mértékben elfogadok, bár az erre vonatkozó keresztény tanításokat nem ismerem teljesen. Tehát, ha csak "szándék" van, akkor, mivel Isten senkit sem szándékozik elkárhozatatni, nem is lehet pokol. Nem így van?

Amit te írsz, hogy újabb evilági föltámadást, azaz reinkarnációt készít elö, ő, tehát Isten, nem illogikus, mint a többi reink. elmélet.
Igen, csak én nem zárom ki a feltámadás előtti reinkarnációt. Szerintem ez is teljesen logikus. A testben való feltámadást én úgy értelmezem, hogy akik most inkarnálódnak a Földre, és előző életeikből sok bűnt hoztak magukkal, és ebből kifolyólag boldogtalanok vagy szenvednek, és még több bűnt követnek el, azok meghaltak lelkileg (nézz körül), de mivel testben vannak, lehetséges számukra a bűneik megváltása/lemosása. Na, erre van ígéret, hogy ezek testben, de lelkileg feltámadnak.

Ha Isten nem közölte szemlyesen veled ezt a szándékát, vagy egy olyan prófétával, akinek te hitelt adsz, akkor nem tudom, miért gondolod, hogy Istennek pont ez a szándéka.
Ad 1. Velem ez történt.
Ad 2. Sok barátommal ez történt/történik.
Ad 3. Nézz körül.

Egyébként honnan ismered ennyire a Jehova tanúit?
Csak szemezgettem itt a Fórumon. Értelmes gondolatokat szinte mindenütt lehet találni. Gyakran a legádázabb ellenséged, vagy a legvisszataszítóbb személyiség mindja őket ki. Emlékszel Kajafás példájára?

Üdv,
Igor

Előzmény: lépcsömászó (606)