sister moon Creative Commons License 2000.10.11 0 0 6140
praclee,
„Kóstolnád csak meg a pitémet!"
(Idézet a Függő játszma c. filmből)
Kösz a díjat!

Gemini,
én még mindig szeretnék találkozni a professzorral. Ha nem csak nagyhírű, magas tudományos fokozattal rendelkező szakember, hanem MESTER-SZINTEN műveli is a szakmáját, meggyőződésem hogy nem zárkózik el egy kötetlen beszélgetéstől. Amiből esetleg még ő is tanulhat. (Rólunk nem is beszélve!) És nem hiszem hogy arra kéne törekedni, hogy meggyőzzük. Úgy gondolom, képes lenne rövid idő után átlátni az összefüggéseket. Nem hiszem hogy védekeznünk (vagy támadnunk!) kéne. Mindössze felhívni a figyelmét a nyilvánvaló tévedéseire és hiányosságaira. Szerintem nem arról van szó, hogy megsértette volna bármelyik harcművészeti ágat. Wazullnak van igaza: olyasmiről írt cikket, amihez nem ért. És mindezt mi motiválta? Egy-két beszélgetés (!), amit fiatalokkal folytatott! A cikket is így indítja! (Megkérdezném tőle például, hogy miféle fiatalokkal beszélgetett erről? Azokkal, akiket „kezel"?) A dolgok mai állása szerint úgy gondolom hogy rendkívül értelmes és széleslátókörű pasas, aki most melléfogott. Ha összejön a beszélgetés vagy alátámasztja ezt a nézetemet vagy megcáfolja, de én nem hagynám ki. Egyébként most tudtam meg, hogy a főnökömet a ‘60-as években még kriminál-pszichológiára okította, és a főnököm véleménye szerint is egy értelmes, korrekt fickó, szóval szívesen megismerném. Mit veszthetek? Láncaimat:-) És ami azt illeti, elkel itt néha egy kis szenvedély...

Javaslatom a következő: a cikkel kapcsolatban felmerült kérdéseinket írjuk össze, és ha összejön a találkozó ezekre kérjünk Tőle választ. A kérdések alkothatnák a beszélgetés gerincét.

Kijo,
a vicc remek! Egy fikarcnyit sem von le az élvezeti értékéből, hogy azt próbálod alátámasztani vele, micsoda egyéniség vagy:-) Én is az vagyok. Na bumm! Javasolnék valamit: engem igazán érdekelnél. Ugyan tele van homokkal a szemem, de szeretnék tisztán látni. Kezdjük elölről az egészet, OK?

Fődhözragatt,
a Brecht-idézet nagyon tetszett!
A Popper-életrajzzal így önmagában viszont nem tudok mit kezdeni! Olvastam már más önéletrajzot is, ami számomra legalább annyira káprázatos volt, mint a Popperé. El is ámultam tőle, és elképzelhetetlennek tartottam, hogy akinek az önéletrajzát olvasom, emberből van. Ha megijedtem volna, ha nem hajtott volna az átkozott női kíváncsiságom, hanyatt-homlok elszaladtam volna. De nem így történt, és örülök hogy nem futottam el, mert szert tettem egy barátra! Kérlek, gondold át mégegyszer:-) Tudom, hogy jót akarsz. Aggódsz, és fel akarod hívni a figyelmünket arra, hogy csalódhatunk, hogy ráfázhatunk. De talán megéri a kockázatot:-)

Szóval?

sm