unnamed Creative Commons License 2000.10.11 0 0 38
bocsi, kicsit elmaradtam, de most pótolom!
gobe-nak a válaszaim:
1. a semminél ez is jobb
2. valóban sok helye lenne annak a pénznek
3. meglepődnél, mit tud kihozni a háború egy emberből (nem is kell háborúm, elég egy jó erős stresszhelyzet). (Pl. a délszláv haláltáborok nőket erőszakoló-gyilkoló őrei (szerbek, horvátok, bosnyákok, magyarok) békés családapák voltak békeidőben...)

Ez a sereg nem sokra jó, csak arra, hogy visszatartsa a hasonlóan lepusztult hadsereggel rendelkező szomszédaink agyabeteg politikusait évezredes álmaik megvalósításának kísérletétől (lásd: osztrák-román közös határ...).

Ami nagy baj: a felelős vezetők nem foglalkoznak a hadsereggel. Mert:
1. a VSZ (Varsói Szerződés, ha emlékeznek rá az öregebbek) időszakában csak dísz volt az MN (Magyar Néphadsereg), a NATO számvetéseiben kb. 0 (nulla) harcértékkel szerepelt. Az oroszokat ez nem zavarta, volt itt elég orosz, igaz azok nem az országot védték volna. Az MN-nek a VSZ keretén belül kiadott harcfeladatok nevetségesek voltak, pl. a gaz, undorító NATO elleni honvédő háború esetén a 4-5. nap környékén már a Pó folyón kellett volna hidat vernünk... no comment
2. A gengszterváltás után a kormányok fixa ideája volt, hogy az MH (Magyar Honvédség) kriptokommunista zöld egyenruhás vörös ördögök gyülekezete, akiknek a leghazafiasabb cselekedete az lenne, ha megdöglenének, lehetőleg gyorsan, halkan ám nagy szenvedések közepette. Ennek megfelelően finanszírozták és finanszírozzák a sereget azóta is. A megoldásra vannak ötleteim, de még több és szakszerűbb ötlettel rendelkeznek a megfelelő szakemberek, csak kis hazánkban a politikus arról ismerszik meg, hogy mindenhez jobban ért. Lásd a jelenlegi téeszjogász-hadügyminisztert, akinek a legfontosabb mondanivalója a mai napig az: vegyék tudomásul a volt elvtársak, hogy én nem iszom, nem kártyázom, nem vadászom.
Anyád! Mintha egy magyar honvédtisztnek lenne pénze vadászni... És ha lenne pénze, akkor ivás helyett színházba vinné a családját. De lassan már semmire nem lesz pénzük. De ez off. Bocs.

Szóval, amíg rá nem jön valamelyik idióta politikus, hogy a védelem, az ország biztonsága ugyanolyan árucikk, mint mondjuk a kőolaj, az elektromos áram vagy akár a kenyér, addig marad ez a helyzet.
És Isten óvjon minket a háborútól, mert akkor az összes elmaradt költséget ki kellene fizetni egyszerre: fiatal magyar fiúk-férfiak vérével.
És ez nem vicc!