Tyler Creative Commons License 2000.10.10 0 0 203
ManUtdFan!
Az érvelési stílsod némiképp Torgyánéra emlékeztet... Vagy hogy futball-hasonlatot hozzak: Verebes Józsefére.
Nyilván elfogult vagyok, akárcsak Te. Ezt vállalom is. Szóval a játékosok. Bergkamp csalódás volt az Internél, akárcsak Kanu. Én -és jó néhányan Olaszországban- Így látom. Szerintem arról van szó, hogy Olszországban a világ legjobb védői játszanak, akik ellen sorozatosan nehéz jól játszani. Főleg, hogy a közönség igen türelmetlen.
Ince? Szerintem örültek, amikor megszabadultak tőle.
Lineker? Nem sok gólt lőtt a Barcában, és nem volt akkora király, mint otthon. (Pedig ő egy szimpatikus játékos volt.) Az igazi karrier kifejezés alatt azt értem, hogy ugyanolyan sztár tud lenni, mint Angliában. Megállni a helyét? Érdekes kifejezés, de a külföldieket nem ezért szerződtetik. Hanem, hogy sztárok legyenek. (Legalábbis a normálisan gondolkodó kluboknál.) Amúgy kb. 20 év alatt sikerült 5 játékost összeszedned...
A Chelsea-ről nem vitázom. Azt hiszem Vialli kirúgása teljesen jogos volt, de elgondolkodhatna a klubvezetés is...
Seaman: Zaragoza-Arsenal. Na jó ez csak egy meccs, de nem volt jó a nyári EB-n sem. (Figo gólja.) De fogadjuk el -a kedvedért- hogy ő nem rossz. Mondj más angol kapust, aki jó. A védőkről annyit, hogy Sol C. nem kosárlabdázó... tehát nem minden a magassága. Tudom, hogy pl. a Juve is akarja szerződtetni. Remélem nem jön össze. A gólja 96-ban: azt csak az angol drukkerek (olyanok mint a királynő) látták szabályosnak. Amúgy kiállítással kapcsolatban igazad van.
A holland bajnokságot ne mérd a legjobbakhoz. Szerintem a legjobbak: az olasz, a spanyol, az angol és a német bajnokság.
Az esélyességről írottakat továbbra is tartom. Nem hiszem, hogy csak a kapitányokban van probléma. El kellen gondolkodni a valós erőviszonyokon. A hét végén -nem túl rutinos edzőkkel- egy nem igazán acélos német csapat leckéztette meg az angolokat.
Igazán tiszteletre méltó ez az egyenes, egyszerű, "mondentbele" gondolkodás, de a futball ma már nem erről szól. Az igazán sikeres angol csapatok nem is így játszanak.
Szerintem még mindig megállja a helyét, amit a beadásos stb. játékról írtam. Tény, hogy a 90-es években volt némi előrelépés, amikor még ésszel szerződtették a külföldieket, de megállt a folyamat. Az angliai EB-ről azért nem beszélek szívesen, mert szerintem a hazai pályán játszott világversenyek más kategóriába tartoznak. (A közönség, bírók, FIFA, UEFA támogatása.) Idén a portugálok ellen két gól Beckham beadásából, a németek ellen egy. A románok ellen egy -jogos- 11-es, és egyszép Owen gól. 98: Kolumbia ellen szabadrúgásból B., és Anderton. Tunézia ellen Shearer -beadás után- és Scholes távolról. A románok ellen Owen egy lepattanó labdát gyötört be. Az Argentinok ellen valóban a VB egyik legszebb gólját lőtte Owen + volt egy 11-es. Annyiban kiegészíteném az előző hozzászólásomat, hogy az átlövések erőltetése szintén angol sajátosság. Bizony az én balszerencsém, hogy én a szép cseleket, és a kombunatív játékot kedvelem...
Angliában többet ér, ha a csatárt labdástól kirúgják a lelátóra, mint egy gól. (Lásd Stuart Pearce) -ezt komolyan gondoltam. Na jó, persze, hogy van benne némi túlzás, de talán hallottál róla, hogyan fedezték fel azt a vadállatot.
Na mindegy, nem fogom hírtelen megszeretni az angol focit, és Te sem valószínű, hogy meggyűlölnéd.
Szóval csak nyugi. kis szerencsével akár még ünnepelhetsz is a BL-sorozat végén.
Amúgy simply the best, ha már brit-mánia...