t_matey Creative Commons License 2000.10.10 0 0 600
Sziasztok :)

Nem idegesitettél föl, csak leszoktam arról, hogy túltompitsam a reagálásaimat - a katolikusok tettek róla, hogy igy legyen :)
Hm, hmmm... Szerintem Isten nem "jó", és nem érzem a reinket anyagi dologba vetett hitnek, de amúgy stimmel :) Szerintem Isten a jó és rossz fogalmán felül áll (viszont ő a végtelen szeretet a maga módján :).
Nem azért védem a reinket mintha félnék a haláltól és kapaszkodnom kellene valamibe, hanem mert azt tartom logikusabbnak.
A kinyilatkoztatásról nem irom le a véleményem, mert sértő lenne számodra, ebből sejtheted mi van, de ne gondold, hogy rossz vagy buta ember vagyok emiatt, csak egyrészt az elmúlt félévben katolikusok gyűlölködéseit kellett elviselnem, és ezzel hitetltelenné váltak a szememben, másrészt alapból nem kedvelem a tekintélyelvű dolgokat (pl: ez teljesen logikátlan és bizonyit(hat)atlan, de hidd el mert én mondom).
Szerintem Jézus nagyon nagy ember volt, valószinűleg a legnagyobb tudással rendelkezett. De mivel nem maradtak fenn a szellemi tanitásai (észhez szóló), csak a lelkiek(szivhez szóló), ezért nem érzem azt, hogy ha olyat mondok ami nincs (vagy csak burkoltan van) a bibliában akkor tuti tévednék.
Én mindenkivel tárgyalok, mindenkinek kiváncsi vagyok a véleményére, de van EGYETLEN apró probléma... Ezzel NEM NEM NEM akarok senkit sérteni, de tény, hogy a vallásos emberknek a véleményére kár is kiváncsinak lenni, mert 1 azaz egy könyv mindegyiknek az összes hitét tartalmazza. (Hallottam 'valós időben' olyat, hogy "erről nincs véleményem mert katolikus vagyok".)
Egyébként még mindig ugyanazt mondjuk, egyetlen kis eltéréssel:
Isten az EGYSÉG ahol nincsenek külön lelkek, de szerintem a túlvilág nem közvetlenül Isten - remélem érted mire gondolok.
Amit te mondasz az azt kell jelentse, hogy amint meghalsz, "visszakerülsz Istenbe", ami viszont kizárja a lelkek Isten általi megitélését, s mellesleg ha csak a test választana el, vagy MINDENKI a pokolra jut (mivel csak egy lélek van) vagy MINDENKI a mennybe.
Kösz a figyelmet,

Matey

Előzmény: lépcsömászó (594)