visszatértem. haha! mert megtaláltam végre a fellépő kódomat. És most aratok egy kicsit.
supertzar: őtet nem kell komolyan venni, annyira azért nem szűklátókörű, amilyennek látszik. Anno a NIN Downward Spiralja elég alul végzett a HP-n, most meg ki írt róla? Supertzar. Két-három év múlva szerintem rájön arra, hogy az Eminem miért poén, és miért van jelentősége neki a sok szar rap, soul, hiphop zene között, és akkor ő is a médiát, trendet kenő-vágó naprakészek közé fog majd tartozni végre, s akkor majd megfejt, nem irigykedik :)
Na komolyan: szép duma volt ez a zene tiszteletéről, de te éppen élen jársz abban, hogy ne tiszteld a másfajta, neked nem tetsző zenét, így akkor meg ne prédikálj. Egyébként Eminem szövegei általában szórakoztatóbbak pölö a Pantera szövegeinél, mivel azok mögött iróniának még nyoma sincs, és az azért néha gáz, hiába nyomnak jó zenét azok a szétivott, dagadt déli bunkók, Paksi ENdréhez képest pedig egyenesen költői szintre vitt, modern társadalom és személyiségkritikák.
locus star: csúnya, gonosz, szemellenzős, ingerlékeny, hisztis, beszűkült, szűklátókörü, üldözési mániás kisfiú vagy. Most utálhatsz.
Espé: a metal(metál) scene tagjai között hatalmas fikázások mennek, ritkábban szemtől szembe, gyakrabban egymás háta mögött, vagy nick mögé bújva itt egyenesben. És ebbe szépen belefolytak kis hazánk szakújságírói is. Ezek után nincs mit csodálkozni azon, ha ezek basznak összetartani, akkor a rajongók se teszik. Mi pedig, akik ide felírunk, mind gonosz, sznob bunkó dögök vagyunk. Te is, én is, a Lénárd is, a semlegesnek tünő egyéb arcok is. Na bumm, nem árt ám a torzsalkodás, ha már úgysincs egység, béke , brotherhood. Egyedüli kivétel a Vincent, ő szimplán az internetsátán. Hozzá képest mind kezdők vagyunk...:)
Régóta goglalkoztat a kérdés, miért baj, avgy cinkelés az, hogy a metal szót á -val írjuk. Én úgy hiszem, hogy ez a szó nyugodtan meghonosodhatott a nyelvünkben, fonetikus átírással, akárcsak az internetes szavad, a CD fonetikus cédé leírása, stb. Szóval ez nem cink, nem bunkóság, álmetáloskodás, csak a magyar nyelvtan helyes használata. Supertzar, mint a metal védelmezője, ellenben egyetemet végzett ember véleményére külön kiváncsi vagyok.
Ami pedig a metálműsorokat illeti, mindegyik borzasztóan rossz szerkesztésű, de az már külön vicc, hogy ezt a marharépa, énekesnek épphogy elcsúszó, médiaszemélyiségnek tökéletesen alkalmatlan Abaházit mikrofonközelbe engedték. Zenész maradjon a kaptafánál.
Manitu: nahát. hogy te hogy kiállsz a szólásszabadság mellett... Az azért szimpatikus, hogy kellő kritika éri egy sokak(?)által hallgatott műsorban ezeket az egykaptafa true zenéket.
És a végére még annyi hogy ezek a fantasy metal , egy fenét, metál zenék szövegileg annyira fantáziátlan szarok, mint egy Salvatore regény. Elfek a fák közt, korona, kard, vár, párbaj, orkok trallala...brrr. És akkor még nem tartunk a zenénél.
És még egy utolsó szurkapiszka, ha Lagzi lajcsi göndör parókát hordana, emgtévesztésig hasonlítana az ősellenség Luca Turilli-ra. Így meg akár a Hammerba is beférne, nem?
Bocs, hogy gonosz voltam, lehet anyázni.
És egy igaz guru üzenet a végére, ezt még a BDD topikba is átmentem: tisztelt arcvonalban lévő és ide is írogató zenészek és hammeres szerkesztő urak! Tanuljátok meg végre elviselni a negatív kritikát, legyen az akármilyen stílusú. A hiszis, sértődött reagálás túl nagy allűr a honi metál scene zsebsztárjainak, főleg a tehetséget nézve, amely nagyon ekveseknek adatott meg, mind zene, mind írás terén. Nem kaptok gyomorfekélyt. Akinek meg nem inge, ne vegye magára.