Bár nem szeretem a németeket, nagy öröm volt számomra, hogy kikaptak az angolok. Hogy miért szar az angol válogatott? Nézzétek meg, milyen külföldiek tudnak sztárok lenni a PL-ben. Akik Olaszországban, (vagy más komoly bajnokságban) szart sem értek el. (Kanu, Bergkamp, Di Canio) Van persze jónéhány kivétel, de pl. a Chelsea olyan légiósokat vásárol (Gudjohnsen, Thome régebben Golbaek), hogy néha már nevetséges. És mondjon nekem valaki olyan angolt Keegan óta, aki igazi karriert csinált külföldön. (McManamant nem fogadom el!)
Nincs jó angol kapus, a védők gyengék. Ahol az alkoholista Adams válogatott tud lenni...
Taktikailag szintén el van maradva az angol (brit) futball. Nem véletlen, hogy PL. a legjobb edzői nem angolok. Ferguson -ő legalább brit, Wenger, Houllier stb.)
Az angol gólok legalább fele Beckham beadásaiból esik. (Ő egyébként a világ egyik legjobbja.) És persze fejjel. Vagy lepattanó labdából. Ennyit az angol stílus megváltozásáról. Angliában többet ér, ha a csatárt labdástól kirúgják a lelátóra, mint egy gól. (Lásd Stuart Pearce) Persze a küzdelem... küzdenek a labdával.
Tévedés ne essék; nem rossz a PL. De nincs a spanyol, vagy az olasz bajnokság szintjén. Azt készségesen elismerem, hogy rendkívül izgalmasak a meccsek -izgalmasabbak, mint az említett két bajnokságban. De nem vonultatják fel a játék annyi szépségét mint délen. Vannak kiváló angol játékosok (pl. Owen Beckham, Scholes, Shearer), de túlzás ez a nagyszájúság, amit minden egyes világverseny előtt művelnek arról, hogy ők milyen jók, és esélyesek. Csak a románok ellen ne kellene játszani ;-) És persze legyen hazai páyán az esemény, mert idegenben nem megy olyan jól. (Legalábbis dobogóig.)
Ne gyertek nekem azzal, hogy milyen jó volt a 96-os csapat. Korrekt bíráskodás mellett a spanyolok kiejtették volna őket. A 98-as kiesést meg nem a bíróra kellene fogni, hanem egy idegbeteg játékosra...
Szóval ennyi. Aztán nekem ne anyázzatok, hanem érveljetek.
Üdv.
Tyler