Qqberci Creative Commons License 2000.10.05 0 0 54
Kedves Utazó,

hát persze, hogy Neked szól! Nézd meg a sasszi hátulját, lehet, hogy rajta van a tipus vagy pecsételve, vagy egy kis aluminium táblán.

Én meg vettem egy _rádiót_!

Sangean ATS909 25th Anniversary Edition. 150 kHz-töl 30 MHz-ig folyamatosan hangolható, az URH-ja meg a szokásos CCIR (86-108 MHz). AM, USB, LSB és FM vételre alkalmas, az AGC kikapcsolható, ilyenkor RF MGC van helyette, ami az elöerösítöre is hat. A KF sávszélessége változtatható, 300-egynéhány állomás frekvenciája és neve vagy RDS adata tárolható el. Hétfön este Augsburgban hallgattam a magyar adókat középhullámon, meg belekóstoltam az RH amatörforgalomba is (föleg CW-n, mert ilyet már nagyon régen nem hallottam, és hiányzott a fülemnek...). A hangminösége igen jó, és hallgatóval sztereo tud lenni. Tartozik a készülékhez egy RH külsö antenna nagyon jópofa dobozzal, egy 110-230 V között átkapcsolás nélkül bármilyen feszültségre bedugható kapcsolóüzemü tápegység, egy bör tok meg egy sztereó fülhallgató. Átszámítva kb 58eFt volt, vámot meg nem fizettem rá, mert nem járt felém a vámos :-))).

Nagyon meg vagyok vele békélve, ez tényleg egy jó rádió.

Most már csak egy RH adótáblázatot kellene beszerezni, hogy pl magyar adás melyik világtáj felé mikor és milyen frekvencián van.

Előzmény: utazo (51)