Kedves Utazó,
hát persze, hogy Neked szól! Nézd meg a sasszi hátulját, lehet, hogy rajta van a tipus vagy pecsételve, vagy egy kis aluminium táblán.
Én meg vettem egy _rádiót_!
Sangean ATS909 25th Anniversary Edition. 150 kHz-töl 30 MHz-ig folyamatosan hangolható, az URH-ja meg a szokásos CCIR (86-108 MHz). AM, USB, LSB és FM vételre alkalmas, az AGC kikapcsolható, ilyenkor RF MGC van helyette, ami az elöerösítöre is hat. A KF sávszélessége változtatható, 300-egynéhány állomás frekvenciája és neve vagy RDS adata tárolható el. Hétfön este Augsburgban hallgattam a magyar adókat középhullámon, meg belekóstoltam az RH amatörforgalomba is (föleg CW-n, mert ilyet már nagyon régen nem hallottam, és hiányzott a fülemnek...). A hangminösége igen jó, és hallgatóval sztereo tud lenni. Tartozik a készülékhez egy RH külsö antenna nagyon jópofa dobozzal, egy 110-230 V között átkapcsolás nélkül bármilyen feszültségre bedugható kapcsolóüzemü tápegység, egy bör tok meg egy sztereó fülhallgató. Átszámítva kb 58eFt volt, vámot meg nem fizettem rá, mert nem járt felém a vámos :-))).
Nagyon meg vagyok vele békélve, ez tényleg egy jó rádió.
Most már csak egy RH adótáblázatot kellene beszerezni, hogy pl magyar adás melyik világtáj felé mikor és milyen frekvencián van.