Aurum Creative Commons License 2000.10.04 0 0 3986
Ha már ilyen jól témánál vagyunk, Kecskemét és hőlégballon, akkor mesélek még egyet. De nem mese lesz, tényleg megtörtént :)

Idén tavasszal a repülőnapon a megnyitó előtt repültünk a város felett. Kb. nyolckor szálltunk fel, kilencig volt repengedély, tízkor kezdődött a buli. Elég zsufi volt a légtér, folyamatosan érkeztek a kisebb gépek, meg az AN2-k, amikből az utasrepültető gépek lettek. Egy MI8 pedig a MOL transzparensét hurcolta ötven méteren. 1500 méterre vittünk utasokat, akik látni akartak egy eje ugrást is. Az utas óhaja parancs, ezért fizet, fogtam az ernyőmet, mert épp a kollegám volt soros repülni, és felültem a kosár szélére. Elértük az 1500 métert, lenéztem, láttam, épp alattunk repül a minyó a zászlóval. Megvártam, hogy kimenjen alólunk, nem mintha a maga 50 méteres repülés magasságával zavart volna, de mégis, hadd menjen. Utána leugrottam, nyitottam, ahogy kell. Épp helyzekedtem befelé leszállni a város szélén, a piac mellé, amikor megláttam velem szemben a rendőrségi helikoptert függeszkedni. Szépen megvárta, amíg leérek, utána az is odaszállt. Egy barátom is ugrott, kicsivel utánam, már magasabbról látta, hogy valami gáz van, kifordult és eltűnt egy távolabbi leszállóhelyen, ott meglapult egy bokorban, amíg végül el nem ment a kopter.

Az ernyőmet sem szedtem össze, mire már mellettem állt a közeg, szerencsére ismerős.

-Mi volt ez Sanyikám?
-Onnan fentről ejtőernyős ugrásnak láttam, innen minek tünt?
-Na csak nehogy baj legyen az ilyenekből!

Fogta magát és elment. Utólag kiderült, a toronyból pont egy vonalban látszott a minyó és én, ezért azt hitték, hogy mindjárt ráesek a gépre. Ezért küldték ki a Policekoptert, megnézni, ki ez az őrült. Szerencsére volt engedélyünk, így nem lett semmi a dologból, bár igaz, hogy közvetlenül az ugrás előtt nem rádióztunk be.

Szóval itt hozom a világ tudtára, Mi nyitottuk meg a repülőnapot az ejtőernyős ugrásunkkal! :)))