csabiman Creative Commons License 2000.10.02 0 0 25
Itt a már említett, teljes cikk:
Óbuda újság, 2000/18.szám

Megszűnt az NB I-es futball Óbudán

A Hévízi úti pályán kitehetnék a gyászlobogót. Az ország egyik legrégebbi sportklubjában megszűnt az NB I-es labdarúgó szakosztály és vele együtt befejezte 113 éves tevékenységét a III. Kerületi TVE. Az élet azonban nem áll meg: új néven, kzárólag amatőr szinten tovább sportolnak a kerület fiataljai.
Mi történt Óbudán? Miért távozott el az NB I-es csapat a Hévízi útról? Pontos választ senki nem tud (vagy nem akar) adni, így csupán találgatni lehet a váratlan szkítás okát. A tény: júlis közepén úgy döntött a III. kerület FC Kft-t működtető Autotrader vezérkara, hogy kivonul Óbudáról, és Csepelre teszi át a székhelyét.
Az indokok között emlegették a rossz körülményeket (omladozó falak, szűkös, nyirkos öltözők), de még az "életveszélyes" jelző is szerepelt a kifogásokban. Ez utóbbi mindenesetre erős túlzás, bár el kell ismerni, a patinás klub épülete nagyon elhanyagolt, már régen esedékes lenne a felújítás.
Még nagyon furcsa a név: Csepel - Autó-Trader.
Ugyanazok a játékosok, ugyanazok a vezetők alkotják, akik egy hónappal ezelőtt még III. Kerületi Fc néven Óbuda kedvencei voltak. Más név, más pálya, más közönség. Az első bajnoki mérkőzésre még elutazott Csepelre a Kerület B-közép néhány tagja, akik transzparensekkel adták tudtára az érdekelteknek, hogy ez a csapat már nem az ő csapatuk.
Most új helyzet van Óbudán. A csapat távozásával megszűnt a III. Kerületi TVE. Az utánpótlás - ők már régebben különváltak az első csapattól - III. Kerületi TUE néven szerepel tovább. A TUE Utánpótlás-nevelő Egyesület a labdarúsókon kívül az Úszókat és az atlétákat is felkarolja, kizárólag amatőr szinten vesenyezteti a fiatal sportolókat.

Ennyi a cikk, bocs, ha sok benne a hiba, de siettem, és nem volt időm átolvasni.
(amúgy hova valósi vagy, kedves ÓbudaFan, és ismerlek téged személyesen?)