Aratoi
2000.09.29
|
|
0 0
837
|
Laikusnak:
Koszi az informaciot, de lenne meg 1 kerdesem. Irtad, hogy: 96 %-os alkohollal enyhen
megnedvesitett, puha (flanel) torlokendovel szoktad attorolni a kulsejet kb. 2-3
hetente. Ez jo az esetleges ujjlenyomatok, egyeb kulso maszatok ellen. Ezt en is
tapasztaltam, mikor probaltam az oreg tajtekot renovalni.
"Arra figyelj, hogy az alkohol oldja a tuzter felso pereme korul lerakodo katranyos
anyagot is, amit nehogy rakenj a pipa egyeb reszire, mert csunyan megfoghatja. Ezt a
katranyos reszt is le lehet torolgetni alkoholos kendovel." Az oreg tajtekomon ezen a
helyen rez perem van, csak tudtak az oregek valamit...
Lattam mar ilyen gyurut, de nem gondoltam, hogy ezt el lehet tavolitani. Nem szivja
magaba vegrervenyesen a tajtek a katranyt? Ha ezt eltavolitod, akkor ezen a helyen a
szinezodes nem fog fakulni? Mi tortenik, ha csak siman szaraz ruhaval torlod
meg a katranyos reszt, az nem eleg? Briarnal en is alkohollal csinalom. Vagy a
szinezodes a hotol keletkezik es azt -ha kihult a pipa- mar ez nem befolyasolja?
Bocs, hogy igy "akadekoskodom" de meg sosem volt vadi uj tajtekom es nem szeretnem
mar az elejen elloni a haztol, sokat aldoztam ra. Remelem hamarosan ideer es akkorara
fel leszek vertezve mindenfele hasznos informacioval, hogy minel nagyobb oromom
teljen benne. Ugyhogy barkitol mindenfele hasznos tanacsot szivesen veszek!!! Meg
annyit arulj el, hogy miutan elszivtad a pipadat, hogyan tisztitod a tuzteret?
Megvarod mig kihull a pipa, vagy szivas utan egy tiszta kendovel csak siman
kitorlod? Valami ilyesmit olvastam regebben a Topicban, ha jol emlexem. Az oreg
tajtekomnak szep a tuztere, de ezt nem szivtam ilyenre, nem tudom, hogy scinalta az
elodom, Isten nyugosztalja.
Orizd a dohanyzas szentseget!
Stirlitz |
|