Qqberci
2000.09.20
|
|
0 0
163
|
Még nincs konkrét elképzelésünk, de arrafelé még csak nyomokban fordultam elö, akkor viszont tetszett (pontosabban megmaradt bennem egy olyan hengulat, hogy tán nem is lenne szabad visszamenni).
1985-86-ban együttmüködtem a Vörös Csillag Traktorgyár kihelyezett részlegével, ami Massey-Ferguson néven müködött/müködik az nagy UK-ban. Az egyik üzemük Manchesterben van, és egy hétvégén elvittek a fijjugg kirándulni Északra.
Szintén ehhez az idöhöz kötödik egy másik kirándulásom is, a nagy Sherwood-i erdöbe, Blackwell-be. A falucska mellett van egy Hassop Hall nevü kísértetkastély, ott voltunk elszállásolva két éjszakára. Ahogy este beértünk a faluba, az út ki volt világítva rendesen higanygöz lámpákkal. Aztán mikor a Hassop Hall felé vettük az irányt, a világítás váltott sárgás fényü nátriumgöz lámpára, majd villanykörtére, majd sárgás fényü szénszálas villanykörtére, végül az utolsó fél mérföldön már csak fáklyák voltak. Nekem, a létezö szocializmusból kiszalajtott rangtalannak roppant impozáns volt az egész. A kastély pedig csak rátett még egy-két lapáttal. |
|