andzsin Creative Commons License 2000.09.20 0 0 948
Végre közelednek az álláspontok.
Azt ti is elfelejtitek, mikor Hancock-ot, vagy Cotterell-t ostorozzátok /bár elismerem, biztos vannak hülyeségeik is/, de sokszor elismert szaktekintélyekre hivatkoznak, akiket nem lehet félvállról venni. /Lsd. szfinx-esőzés nyomok/
Az egyitpológia azt mondja, hogy a kőláda a Nagy Piramisban az szarkofág. Egy szarkofágnak pedig teteje is szokott lenni általában. Azt pláne nem tudom, hogy pl. Al-Mamun előtt hányan jártak a piarmisban, de ők már egy fia aranyporszemet vagy usébti szobrocskát vagy kanopusz-edényt nem találtak. Azt pedig nem hiszem el, hogy enélkül temették el, azt meg pláne nem, hogy jött egy takarítóbrigád és kitakarította a piramist csak azért, hogy az utódok ilyeneken vitatkozhasanak.
A Ménész előtti időkhöz: egyenlőre nincs meg a régészeti bizonyítéka a kontinuitásnak. Az, hogy házakban laktak, meg agyagedényeket használtak...ez elég távol van a piramisépítéstől. Valahogy úgy vagyok ezzel, mint Darwin hiányzó láncszemével. /off-topic/
Én nem mondom, hogy lézerrel dolgoztak a nagy mandulaszeműek irányításával, nem mondom, hogy telekinézissel rakták a helyükre a köveket. Én csak azt mondom, hogy nagyon sok az olyan ferdítés, ami nem illik bele egy tudományos világképbe. Kuhn óta tudjuk, hogy bizony a tudomány nem egy statikus valami, hanem a paradigmaváltásokon keresztül fejlődik. Azt hiszem, hogy a paradigmaváltás előttünk van. Itt csak az a kérdés, hogy kik vannak fenn.
Azzal pláne nem tudok mit kezdeni, hogy Gantenbrick-nek mire volt felhatalmazottsága. Már bocs, de ki nem sz....-ja le, hogy mire volt, amikor az utóbbi évek egyik legnagyobb felfedezését hajtja végre, mert ugyebár a járatokra azt hitték, hogy azok szellőzők. Ennek ellenére nem engedik kutatni, már kész van az Upuaut III. Persze értem én: újra át kell írni a kronológiát ha azok a fogantyúk rézfogantyúk és ki tudja mi van az ajtó mögött? A vaslemezről már nem is szólva. És mégegyszer: az egyiptológusok egyes dolgokat elhisznek a történetíróknak, egyes dolgokat nem. Ami beleillik a világképükbe, arra azt mondják, hogy így van, ami nem arra azt, hogy hülyeség. Mikor azt mondta valaki, hogy az atomnál vannak kisebb részecskék azt mondták rá, hogy hülye. És a hülyének igaza lett.