hools Creative Commons License 2000.09.20 0 0 1580
Haho, a tegnapi Színes Sport:
Hrutka János vasárnap elindult egy futóversenyen.

Nem tévedés, a huszonkétszeres válogatott védo vasárnap ott volt a Canada Dry-futóverseny rajtjánál, nevezett, és le is futotta a hat kilométeres távot. Mi több, a zömmel hosszútávfutók és maratonisták alkotta mezonyben ugyan nem tudta beverekedni magát az élbolyba, de o is az üldözok között futott át a célvonalon.

Hrutka János tehát a július végi térdoperációja után újra tökéletesen egészséges, és a kondíciója is egyre jobb. Más kérdés, hogy a futballhoz nem csak erore és futásra van szükség. Ám a labdával érdembeli munkát az elmúlt hetekben nem végezhetett. Közismert, hogy Hrutkával a sérülése ürügyén szerzodést bontott a klubja, az Eintracht Frankfurt, és azóta nincs hol edzenie.

- Nemrég jártam Frankfurtban a menedzseremmel és egy ügyvéddel - mesélte Hrutka János. - Kiderült, hogy pereskednem kell a klubbal, ezért már megtettük a szükséges intézkedéseket. Ám ami ennél is fontosabb: szabadon igazolható vagyok, a klub nem kérhet értem pénzt.

Ez viszont alaposan megkönnyítheti a játékos helyzetét, hiszen az új klubjának csak vele kell megegyeznie. Vannak is érdeklodok külföldrol - egyelore azonban semmi többrol nincs szó.

Esetleg a Ferencvárosról.

- Eddig azért nem edzettem sehol, mert tartottam tole, hogy a Frankfurt éppen ezt használná fel ellenem - mondta Hrutka János. - Most viszont már nyugodtan gyakorolhatok bárhol. Valóban felvetodött az a lehetoség, hogy visszatérek a Ferencvárosba, hiszen ez az a klub, amely számomra az elso Magyarországon. Már beszéltem Szeiler Józseffel, aki korábban a csapattársam volt, de semmiben sem állapodtunk meg. Hamarosan újra találkozunk.

Nos, hogy azon a beszélgetésen mirol lesz majd szó, azt bizony nem nehéz kitalálni. A válogatott védonek, akit Bicskei Bertalan még félig gyógyultan is meghívott az olaszok ellen készülo válogatott keretbe, egyelore nincs klubja, ráadásul csak vele kell megegyezni. A Ferencváros játékoskerete, ezzel együtt a védelme (az eddigi meccseken kapott 17 gólnál a tizenhatos mezonyben csak a Nagykanizsa tud felmutatni rosszabb mutatót, 20 kapott góllal) erosítésre szorul. Ráadásul Hrutka éppen a Ferencvárosból szerzodött Németországba, itthon pedig - egy rövid kitérot leszámítva - csak a Fradiban futballozott.

- Egészséges vagyok, tele bizonyítási vággyal - jelentette ki határozottan Hrutka János. - Arra van szükségem leginkább, hogy valahol folyamatosan játszhassak, hogy mihamarabb visszaszerezzem a korábbi formámat. Nem tagadom, itthon számomra a Ferencváros az elso számú klub, és könnyen lehet, éppen az Ülloi úton bizonyítom be, hogy újra a régi vagyok.
Hahó és HAJRÁ FRADI!!!
hools