lord Creative Commons License 2000.09.19 0 0 188
Riza
A Kossuth klub szervez nem is egyet, de ezt el ne mondd a többieknek, mert utálják az efféle tömeges termőhelyirtást. :)
Viszont vannak más érdkes túrák, ahol mindenki csak pontot vadászik, meg teljesítménytúráz, te meg nyugodtan lesheted a gombákat: http://www.fsz.bme.hu/mtsz/napt00/esem0009.htm

Kopancsi
nem lehetne valahogy eljuttani amit írtál a szerzőnek (Böröcz) és akkor valahogy talán kíjavítaná magát? (ezen agyalok egy ideje) vagy olvasói levél vagy nem is tudom.

A másik: találtam magamnál egy 1896-os kiadású Szegedi Képes Szakácskönyvet (Kovács Teréz). Ez lenne az? Van benne béka kucsmagombával (151), meg teknősbéka vérmártásban (154)-csak az érdekesség kedviért. Engem annak idején a fajdok/ fürjek/ foglyok/ szalonkák (!)békák/ csigák/ lazacok/ süllők bősége késztetett irigykedésre. Meg a kenyérsütés leírása. Meg a ceruzával, szálkás betűvel, néhol németül megejtett bejegyzések :).

Itt egyébként a gombamártás készítésénél (54) a következőket javasolja: "Óvatosság czéljából, midőn a mártás forr, czélszerű egy ezüst kanalat néhány perczre beletenni; ha ez megfeketedik, úgy a gombák mérgesek és eltávolítandók."

Jó módszer, mi?