lord Creative Commons License 2000.09.19 0 0 141
Najó, ha lehet pofázni, én szívesen :) Szerencsére nem teljesítménytúra az OKT, lehet izgi dolgokat megtudni ahol megfordul az ember lánya.
Ermak végignéztem, nem is egyszer (télleg baromi érdekes), néztem továbbá romközséget, kitelepítést, birtokcserét, medverezervátumot,(meg mindenfélét), Drenkát (a szláv nevét), Szelecepusztát (mint legközelebbit, a Horthy-féle vadászlakot), MTV- filmarchívumot, dokufilmesek archívumait (Fórum, Thema, BBS), meg olyan arcokat akik foglalkozhattak ezzel. Aztán könyvtárakat, levéltárakat (megyeit, közjegyzőit, országost, anyakönyvit, különböző egyházakét). Most jönnek a múzeumok. :)
Szóval állati precíz, kitartó, kreatív és érdeklődő vagyok ám, meg szorgalmas persze.
A pasi viszont aki cikket írta (sikerült megtalálni telefonon) haláli egy fej. Folyamatosan dumált és holnapra meg is beszéltünk egy IRL-t, viszek diktafont, jegyzetet és kamerát. :) Iszonyat mennyit tud. A Kék túra filmesek is jártak ott anno, még lehet őket is megkeresem, bár úgy rémlik nem spilázták túl a filmen.
Kiderült, hogy ki intézte jogilag (az ügyvédet értem, aki a vásárlásokat- kompenzálásokat gyűrte), arról van anyag Miskolcon. Megtudtam melyik minisztertanácsi jegyzőkönyvben tudok még utánanézni a döntésnek. Az anyakönyvi levéltárban érdekes dolgokra derült fény ( ha akarjátok mesélek: halálesetek meg ilyesmik), olyan, mintha egy kicsit én is éltem volna akkor, ismerem a fontosabb családokat név szerint, meg hogy kinek született törvénytelen gyereke, ki mit dolgozott, ki volt megbecsült alak társadalmilag, ilyesmik. Persze ez csak kb. 1860- 1896 között. Nekem nagyon bejön ez az egész, ha tényleg érdekel rajtam kívül még valakit a téma az szóljon és mesélek szívesen.
Halottak napján ott lesz mindenki, gyertyafényben fog úszni a kihalt, letiport, felszántott temető én meg lyól elmegyek beszélgetni az emlékezőkkel.

Ja, és az is kiderült, hogy az 1960-as évek közepéig élt ott egy öreg pár, az iskolaépület alatti kőházban. (Látható még ahol laktak, meg egy korhadt vályú és egy kút.)

Na mind1, beszámolok majd a konkrét infókról, addig csak azt tudom ígérni, hogy -ha igény van rá- mesélek.