renegade Creative Commons License 2000.09.19 0 0 102
Nekem sem mukodott az Index, napok ota most jutok el ide eloszor. Szoval eMM, persze hogy tobb konyv van a konyvespolcomon, amelyik megemliti az oradouri gyilkossagokat (is). Mind ugyanugy, ezert nem egeszen ertem, mit akarsz. Megneztem, az a ketto, amelyik hosszabban reszletezi is, a tuleloknek a nurnbergi perben tett vallomasat szo szerint kozli. Ezek egyertelmuek. (Csak ugy mellekesen: az altalad emlitett Gallotol egyetlen muvet sem talaltam a Szechenyi Konyvtar katalogusaban sem magyar, sem idegen nyelven, amely Oradourrol irodott volna. Esetleg ha megadnad a cimet…)

Egy hibat a korabbi hozaszolasaim egyikeben en is elkovettem: nem Kowatsch ornagy tunt el, hanem Kampfe.

Utananeztem itt a neten, az altavista.de az Oradour szora nemet nyelvu honlapon pontosan 100 linket adott ki. Vegigneztem az osszeset(!!), erdekes az arany: 100-bol kb. 3-4 vonta ketsegbe a tomeggyilkossag tenyet, pedig a neten ritka a cenzura. Az egyik weblap tartalman kulonosen megdobbentem: objektivitasara jellemzo, hogy szerinte a falu MINDEN hazaban robbanoanyag volt elrejtve, tovabba MINDEN lakos partizan volt a noket is beleertve. Ok is (ti. a nok!!) SISAKOT es BORDZSEKIT hordtak, amikor Dieckmann emberei bevonultak a faluba. Hat ne haragudj, de no comment…

Egyebkent a „torteneszkent” szot miert tetted idezojelbe? Tagadjam le talan, hogy tortenelem szakon vegeztem? Azt gondolom, mindeddig meglehetosen tenyszeru voltam, nem kell szegyelnem a vegzettsegemet. Azt viszont nem tartom korrekt eljarasnak, ha a tenyek megvitatasa (ertelmezese) helyett masokat szemelyeben tamadunk. Ezt mar tobbszor megtetted velem, szakmai ervet viszont meg nem hallottam Toled Oradourral kapcsolatban. (Pedig tudsz Te ilyet, lasd az akusztikus torpedokkal kapcsolatos kiigazitasodat – tenyszeru, korrekt, tanultam belole!)

Előzmény: eMM (89)