omega_ Creative Commons License 2000.09.17 0 0 510
Sziasztok bajtársak!

Én is mentős vagyok, és nagy meglepődéssel tapasztaltam, hogy ilyen témájú topic is létezik. Mindenesetre nagyon örültem neki. (Megjegyzem... e topic hatására regisztráltattam magam a fórumba...de ez mindegy).
Na, nem szeretnék tovább "érzelgősködni".
Úgy láttam, nagyon sok, nagyon jó téma vetődött fel már a korábbiakban. (Persze ez furcsa, újszülöttnek minden vicc új, lehet, hogy már nem is emlékeztek egyikre, másikra, én pedig másfél nap alatt néztem át az elmúlt, közel egy év termését...)
Egy szónak is száz a vége...sokmindenre szeretnék majd reagálni, de most (úgymond acutan) Martin_dr személye, és hozzászólásai ragadtak meg.
Hogy is foglaljam össze...
Szóval -láttam- több izben esett szó már régebben arról, hogy a mentősök, a team különböző "szinten" lévő tagjai, miféle magatartásformákat testesít(het)nek meg... Voltak vélemények pro és contra a mentőápolók, mentőtisztek habilitusát illetően. És furcsa "kényszerképzetem" támadt: Martin_dr, (mint nick-je is mutatja) ugye orvos. Nem beszélve arról, hogy titulusait illetően több izben is konkrétan fogalmaz. Gondolok itt a mindenféle nemzetközi tengereken úszkáló diplomákról és egyebekről.
Meg aztán itt vannak a hozzá kapcsolható, általa leírt, különböző "mentőstapasztalatok" tömkelege. Nem újdonságokat fogok írni, láttam, hogy Kis is említette (némi éllel) őket...
De: (és mindezt az alapján mondom, hogy némi közöm nekem is van a Kp. mentőállomáshoz...)
1. "...mi kaptunk egy laptopot a rohamra..." : szóval apám, én nem értem, hogy ezt a banális hozzászólást miért én rovom fel először: aki mentős, annak szerintem nem nagyon kell elmagyaráznom, hogy az MC-3000, a pulsoxymeter (ami ugye nincs) és a glycostix (merhogy, ehhez meg gép nincs) mellé a laptop lesz az első eszköz, amit be kell szerezni...(érted?)
2. Apróságok: összevissza ONÉzol, aztán hónapokon belül már önmagadhoz mész ki segélykocsinak...
3. Szabadidődben 21 éveseket hozol vissza stabil (!!!) 30-as frekire, ONE felszereléssel (!!!), és ezek után nem tudod eladni az ügyeletes KAITO-nak (gondolom, hogy oda tartozott....bár szóba jön még a szemészet is....)
4. És a legszebb, hogy minden bejelentkezésed után ki kell rohannod, a laptoppal felszerelt rohamodon, hogy megmentsd a várost (mondjuk hajnali fél háromkor), mert valami idióta, szerencsétlen ápoló és egy agyonképzett mentőtiszt összeveszett egymással mondjuk egy öe-nél, ami persze nagyon fontos, csak éppen babaucca lett a vége... rohammal persze (természetesen roham ONÉ-val...)

Na, mindegy... szóval fura...
Csak egyvalamit nem értek: nem értem miért véded a mentőtiszteket...ugyanis én még ilyen ápolóval nem találkoztam.
Na nem akartalak megbántani...de mondjuk tényleg marha kiváncsi vagyok, hogy ezeket a kis nüanszokat mivel magyarázod...Egyébként meg marhára undorító dolognak tartom az úgynevezett gyakolati high-advanced oxyológus-paramedikus, egyébként csak mit-magyarázol-nekem-a-szakmáról-én-szartam-a-spanyol-viaszt-szakembereket, melyek lelkes kis csoportjaiba lépten-nyomon belebotlasz, bármerre jársz is az egészségügyben.
Hát ennyi röviden, dokikám...

Üdv.: omega_apó

P.S.: Bocsi a többiektől, hogy most így felkaptam a vizet, de tényleg elegem van már azokból az emberekből, akik miatt valóban szar a mentőben dolgozóknak (mindenki -elvileg hülye- okos, mindenki -elvileg okos- hülye, ez lejáratja azt, az utálja ezt, mindenki szív mindent) és akkor látatlanban is mondja-csak-mondja a baromságait, melyeknek se füle, se farka és olyan marha okossá teszik őt... És ő magyaráz reanimatióról, meg az emberi élet fontosságáról...RÖHEJ!