Zölduborka Creative Commons License 2000.09.15 0 0 562
Sziasztok SAAB-osok!

Én is nagy svedofil vagyok és örülök, hogy ilyen sokan találjuk szépnek ezeket az autókat!
Anno (2-3 éve) amikor még ez a forum, mint Internetto futott én is sokat irogattam istenítve a svéd - különösen a SAAB - autóipar termékeit.
Akkor még ugy álltam anyagilag, hogy SAAB-ot készültem venni (4 milka környékén) és több hónapon át keresgéltem az igazit (900 2.0 T, 9000 AERO), míg végül vettem egy LEXUS GS300-at.:) (sok volt a szarrá törött SAAB) Azóta sajnos el kellet adnom a LEXUS-t (kellet a lóvé egy vállalkozásba) és most már 1,5 éve egy Twingo-t nyúzok. :((

A szívem mindvégig megmaradt a svéd autóknál, de azért igen erősen melléjük furakodott a LEXUS (Giuggiaro tervezte forma, tokéletes technika, megbízhatóság). Döbbenetesen jó gépek!
Na de ez nem az a topic!

Azon gondolkozom, hogy le kellene cserélnem a kis Twinyót egy nagyobb, de olcsóbb autóra (ismét jól jönne egy kis pénz). Különösebb gondom nincs a Twingoval, sőt a maga műfajában szerintem fantasztikus (6 lityó városban), csak nem nekem való, na meg kellene egy kis plussz csomagtartó a blökiknek.
A gondolkodásom tárgya egy közvetlen a 1993-as szériaváltás elötti 900-as (meredek szélvédős) 3 ajtós. Mi pénzt kóstálhat egy ilyen darab és hol lehet fellelni jó állapotú (előzőleg nem rongyá tört) példányokat? Valamint, hogy ha én szeretnék olyan autót venni, amit nem kell állandóan bütykölni mind pénzügyi, mind hozzáértésbeli okokból kifolyólag, akkor egyáltalán jó választás-e egy ilyen SAAB. (Akkor, amikor még SAAB-ot akartam venni, nem számitott annyira a pénz (de utálom), csak a SAAB feeling).

Üdv

Ubi