Törölt nick Creative Commons License 2000.09.15 0 0 1241
Kedves Harnjehu, szerintem a hagyományos mechanikus karórák megmaradnak a módos emberek divatcikkeiként, befektetésként, presztízs- és kultusztárgyként. Biztos vagyok benne, hogy a testen (esetleg testben...) hordható számítógépek, kommunikátorok hamarosan forradalmi változást hoznak és átértékelik majd a hagyományos karóra gyakorlati szerepét. A nemsokára elterjedő hajlékony kijelzők, a képet a szembe vetítő megoldások, a hanggal, gondolattal vezérelhető gépek sokkal elterjedtebbek és használhatóbbak lesznek mint a mechanikus berendezések és a mai mobiltelefonok, számítógépek, PDA-k. Ahogy sokan már most teljes függőségben élünk (én például meg sem mozdulok a gépeim nélkül és nyomoréknak érzem magam, ha nincs velem egy telefon - ez nem jó, de így van), ez még erősödni fog: személyes kommunikátorát mindenki magán fogja hordozni még az uszodában is. Az összes ilyen szerkezet legalapvetőbb alkatrésze az elektronikus óra, így a tik-tak és a klaty-klaty szerepe ugyanaz lesz mint ma a nyakkendőé.

A gyakorlati kérdésedre a válaszom igen: függ a minőségtől. Jelenleg legpontosabb órám (kb. 20 közül) az, ami az S25-ös telefonomban 'ketyeg'.

Előzmény: harnjehu (1238)