Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 3
Nekem csak hevenyészett tapasztalataim vannak a Szci-ről, de azt megosztom veletek. Mivel nem akarom a magam nem túl izgalmas történeteit ismételni, utalok a Jorgos-Szcientológia!!! topicban általam leírtakra. Következzen néhány általam szignifikánsnak tűnő szlogen (bár ezek közül néhány bizonyára "normál" tesztekben is feltűnik, de a kontextus árulkodó lehet).
1. Gyanús volt, hogy nem kaptam kezembe a tesztet, hanem egy illető a kérdéseket olvasva egy lapra jegyezte a válaszaimat, és mikor észrevette, hogy "kilesem" a következő kérdést, igyekezett azt a karjával takarásban tartani.
2. A terveimmel, tapasztalataimmal kapcsolatos kérdések után (pedagógus vagyok), minden átmenet nélkül az következett, hogy szedtem-e valaha pszichiátriai gyógyszereket vagy drogokat.
3. "Nálunk olyasmit tanulhatsz, amit egy egyetemen, főiskolán sem." "Mi megtanítunk tanulni, kibontakoztatjuk a benned rejlő képességeidet" (mindez ennél jóval ködösebben megfogalmazva)
4. "Sokszor azért nem értünk dolgokat, mert akaratlanul átsiklottunk apró részletek felett, melyeket nem értünk." Ez utóbbi nem szószerinti, de felismerhető idézet Ron barátunk örökbecsű könyvéből.
5. A "XY meghal" helyett azt mondják "XY" lehelyezi testét" ld. a Dianetika hátsó borítójának fülszövegét.
6. Nagyon fontos, hogy kínosan kerülik önmaguk néven nevezését, én még egyszer sem hallottam tőlük, hogy azt mondanák, hogy ők szcientológusok. Ettől a titokzatosság benyomását keltik.

Lehet, hogy nem túl használható, amit írtam, de nekem ezek a benyomásaim.
Üdv, O.