yokes Creative Commons License 2000.09.13 0 0 504
Porcus baromi nagy ötletére (ijedtemben) rögtön leültem erre a topikra...
Ez a nő éppen most heréli ki végleg a netet... Én speciel utálom, ha valakiről kiderül, hogy milyen nick-ként hirdeti az igét akármelyik topikban. A saját név felelősségét minden nap reggeltől estig érzed - sőt, még álmaidban is! De ha fríméles álruhába bújsz, kicsit megvalósítod a lélekvándorlást. Nevezhetjük persze csoportos gyógymódnak vagy skizofréniának is - ízlés szerint. Itt egy új szerepet játszhatsz úgy, hogy magad alakítod akárhányadik énedet egy másik világban, olyan szereplők között, akik szintén elfogadták ezt a játékszabályt. És innen nézve kezd el érdekes képet mutatni az a mindennapi valóságunk, amitől a netre felszállva elemelkedhetsz. Kicsit kívülről látni a dolgokat: felülnézetből, alulnézetből - vagy akárhonnan! Ettől lehet ez valóságosabb a valóságnál. Mint egy jó film vagy regény... (A városházán is addig izgultak a topikotokra, amig ki nem derült, hogy “kik állnak mögötte” - tökéletesen igazuk van! Egy csata - Utcazene Fesztivál címmel - megnyerve, a háború elvesztve, Index-Veszprém kipipálva... Most már kit érdekel, hogy itt ki mit locsizik?!)
A bajai topik példája? Ennek is csak Porcus dőlt be! A tasztalban saját névvel “virtuálisan” is felépítették a városka, amúgy a valóságban is meglévő hierarchiáját. Mi a fenének? Minek “feleslegesen szaporítani a világban már meglévő dolgokat?” Nem kell még egy Veszprém.hu sem, aztán meg el lehet menni a képviselői fogadóórákra is - vagy a kocsmákba. Egy topik viszont attól jó, ha fogalmunk sincs, hogy melyik álnév kit takar. Így csak az számít, hogy ki mit mond, és amit mond, az korrelál-e az általunk ismerni vélt valósággal, vagy a topik közösen megformált és kialakított virtuális valóságával. Ráadásul az összes eddigi hozzászólásából mindenki felépített már egy nyilvános jellemrajzot is önmagáról. S a lényeg: ha megunta (vagy kiismerte) saját virtuális énjét, következmények nélkül kibújhat belőle és másik néven megpóbálhatja újrateremteni önmagát. Hol csinálhatod ezt meg hétfőtől péntekig?
Porcuska! Kissé félreérted a net által kínált demokráciát. A helyedben inkább szép csendben másik álruhába öltözködnék (mint egy “lebukott”), mintsem másokat ez ügyben maceráljak. Én pl. “Fehér bajuszt” cserélnék feketére, off topic-ot on-ra vagy inkább elhúznék a fr@ncba... Nem vagyok kiváncsi senki igazi nevére - az ötleted ellen szavazok!
(Jokesz - csak hogy örülj b. m., Pigi!)