Csekk Creative Commons License 2000.09.12 0 0 912
Szia!
A 745 cikkben gyakorlatilag ez van leírva, főképpen azt ezt közvetlenül megelőző cikkeim fényében.
Én persze továbbra is azt vallom, hogy a geológia jelenlegi ismeretszintje kizárja, hogy a szfinx a bronzkorban épült volna.
S bár a szfinx 1 eleme a piramis komplexumnak, az idei kairói egyiptológiai konferencián elhangzottak fényében, (már annak aki ismeri Bauwall precessziós elméletét) nem érdemes külön kezelni az építményeket.
Bauwall gyakorlatilag bebizonyította, (mégújabb mérésekkel) hogy a három piramis a szfinxel egy egész rendszert képez.
De ez már eddig is elég jól le volt írva, a "szfinx üzenete" című nemrégen megjelent Hancock könyvben.
Tehát ezen "tények" ismeretében én nem is tartom szerencsésnek azt vizsgálni, hogy vajon fel építhették e a műveket Ku-Fuék.
Valószínűleg fel, bár néhány dolgot ekkor is érdemes fentartással kezelni, pld ha az építés során már eljutottak a kitudja hányadik szintre, akkor mondjuk hogyan kanyarodtak be a felcsavart rámpán a kövekkel. (100 m után ismét vannak bőven 10, - 50 tonnás kövek.) stb. stb. vagy pld a galéria kérdése, minek ez egy sirhelyen. . . és egyéb olyan nem szokványos építészeti részlet, (pld Ku-fu járatai, amelyek a másik kettőben nincsenek meg, stb.. amelyek azért együtt kezelve, bizony engem továbbra is elgondolkodtatnának. (már ha nem vetném kapásból el)
Üdv:
Csekk
Előzmény: Munchausen (909)