Oyabun Creative Commons License 2000.09.11 0 0 166
Nagyon OFF
Én inkább a kevésbé agresszív technikákat kedvelem, tehát Aikidoztam jó pár évet. Egyszer, amikor megkérdezte valaki a mesterünket, mit csinálna egy katanával felszerelkezett ember ellen, azt válaszolta. "Miközben folyamatosan a szemébe néznék, nagyon óvatosan tennék egy lépést hátra. Majd a másik lábammal még egyet. Aztán újból az előbbi lábam következne. Mindezt nagyon lassan. Miután legalább három kard hosszúságra kerültem tőle, gyorsan megfordulnék és elszaladnék." Ez kutyával kevésbé működik, mert ha futsz előle kerketni fog, és szinte biztos, hogy gyorsabb és kitartóbb nálad.
Klasszikus qtyaelhárítás alapok no1:
Ha nem tudod elkerülni a konfliktust, fogj egy botot, vagy tekerd a kabátod a kevésbé használt kezed köré (pl: balkezesek jobbkéz, jobbkezesek fordítva) és a bottal vagy a betekert alkaroddal fogd fel a kutya első támadását. Ezután van kb. 5-10 másodpercnyi időd 'hatástalanítani' az állatot. Ennyi ideig tart míg egy közepes méretű kutya kettéharap egy vastagabb botot, vagy az alkarod. :-( Célszerű a torkát, szemét vagy a fejét támadni. Ezek azok a pontok ahol azonnal ható, további támadást megakadályozó sérülést tudsz okozni. Ha el tudod emelni a földtől úgy, hogy közben a háta mögött vagy, szabad kezeddel támadhatod a torkát. Talán ez a leghatásosabb megoldás, ilyen módon nem csak a fogaitól, de a harc közben hatásosan használt körmeitől is kellően távol tudsz maradni.
Bocs, ha túl brutálisra sikerült, ez van. A fentiek a desszantos kiképzés alapjai, durván ezt kapják az ejtőernyős kollégák harci qtyák ellen. Persze, ha van náluk lőfegyver sokkal egyszerűbben intézik a dolgot.
Oya
Aki qtyatulajdonos és qtyaimádó és reméli, sohasem kell használnia amit tud...
Előzmény: Törölt nick (165)