zsombi Creative Commons License 2000.09.11 0 0 522
Kedves BlackStar és a többi SAAB hívő!

Úgy látszik nagyon nekihajtottam a SAAB-os önérzeteteknek. Sokan azt gondoljátok, hogy Ford Focusom van, vagy legalábbis, hogy az az álmom. Hát ez nem így van. Az álmom most ér véget éppen (eladom ui. a Citroen 2CV-met). Az életérzésről és a stílusról most nem is írnék, pedig 6 év kacsázás után ugyan volna mit.
A német autókról csak annyit, hogy a világ végére is elvisznek (a kacsa is, csak 3x annyi idő alatt) de nincs lelkük. Igénytelen, nehezen szerethető gépek. Ez vonatkozik az új VW-mre is.

A SAAB nem ilyen. Nemrég ültem egy 9000-ben, de a helyzet az, hogy álati hülyén éreztem magam benne. Bőr, légkondi, 6 légzsák szóval full extra én meg egy szál pólóban, kisgatyában... értitek. Aztán a műszerfala. Tud mindent, éjszakai panel, aktuális fogyasztás, tempomat. Indító kulcs a vátó mögött középen. Az egész olyan volt, mint egy kisebb repülőgép. De ergonómiailag valahogy nem stimmelt. (Talán ezért vesznek a gazdag gyerekek BMW-t.) Ívelt sík vonalvezetés, gigászi konzol. Egy szóval úgy foglalnám össze: patináns, ami ugye nem negatív jelző és mégis kifejezi az álláspontomat, hogy ui. idősebb generációnak (férfiaknak) való gép.

Persze vitatkozhatunk.

Előzmény: BlackStar (519)