Pelle_Andrea Creative Commons License 2000.09.11 0 0 28
Kedves Blackhole!

1. Az átadás vádja ellen a teáltalad említett módon is lehet védekezni, lehet kifejezetten tagadni is (mindenki a magáét szívta, én szívtam, a többieket nem figyeltem stb.)
Azonban ha a többiek azt mondják, hogy márpedig tóled kapták, akkor ez is bizonyíték az átadásra.

2. Az általam ismert ügyekben eddig egyetlen egy esetben használtak fel titkos információgyűjtés során keletkezett bizonyítákot. Ez egy videofolvétel volt, amin az látszott, hogy az albán vádlott egy Marlborós dobozt elővesz egy kukából, kivesz belőle valamit és odaadja valakinek. Kábítószer nem látszott a felvétele, hang nem volt.. Ez így tehát legfeljebb közvetett bizonyíték lehet, vagy megerősítheti azt a vallomást, miszerint "amikor heroint vettem x.y-tól, ő elment egy kukához, és onnan vette elő az anyagot.
Valószínűnek tartom, hogygyűjtenek titkos információkat kábítószeres ügyekben, erre a bíró feltehetően minden további nélkül ad engedélyt, a jogszabály lehetővé teszi. Azonban a titkos információkat csak ritkán használják fel a nyílt eljárásban, az okát nem tudom.
Egyszer pl. volt egy olyan ügyem, amiben a Városligetbe beszélték meg a 100 g speed átadását. A vevő lehetett az ügynök, őt nem fogták el. A rendőri jelentésben úgy szerepelt, hogy a vevő elmenekült a helyszínről. Az átadás kísérletről fényképek is készültek, a vevő gépkocsijának a rendszámtábláját egy villanyoszlop "véletlenül" minden fotón eltakarta.

3. Felhasználható beismerő vallomás csak az lehet, amit a jogaidra történt figyelmeztetés után mondasz.

üdv:pellea

Előzmény: blackhole (27)