micu Creative Commons License 2000.09.10 0 0 1
Na, miután sikeresen lenulláztam a topicot, illenék hozzá is szólnom. Szóval, én ugyan nem vagyok egy kimondott grafikus, de jópár felszínnel találkoztam különböző platformokon, és magam is programírásból élek, mitöbb ezeknek a programoknak általában felületük is van.
A fő nehézsége ennek a dolognak, hogy egyszerre kétféle szempontot is figyelembe kell venni: a programot akkor nézik meg, ha elég csicsás. Használni viszont csak akkor lehet ha áttekinthető. Ez a kettő úgy általában eléggé ellentétben van egymással. A probléma egyik megoldása a skinezés. Ebből a szempontból a linux határozott előnyben van: mint az új KDE, mind a gnome királyul kezeli a témákat, ami egy viszonylag egyszerű felületű progit is csillogóvá tehet, és egy-egy téma a háttér, a színek és az ablakkezelő kinézetén kívül az egyes elemek (bl button) formájáról és skinjéről is gondoskodik. Így ráadásul viszonylag egységes marad a felület.
A legsz*rabb ilyen extrém user interfész egyébként amivel valaha is összeakadtam, az a HP cdíróm telepítője. Föl-le mászkáló lufikat kell lelövöldözni az egérrel mint egy idióta ezeréves lövöldözős játékban hogy belépj az adott menüpontba.

Üdv:Micu

Előzmény: netizen (-)