Chavo Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1257
Nézem, nézem ezt a topicot már egy ideje.

Most én is szeretnék egy kicsit hozzászólni. Bár nem vagyok, soha nem is voltam Fradi szurkoló, de elég öreg vagyok, hogy bizonyos dolgokra saját emlékeimen keresztül gondoljak:

1. Ez a mai Ferencváros nem üti meg az NB1 szinvonalát sem. Nagy szerencséje, hogy vannak olyan gyenge csapatok, mint a Nyirség, vagy a Haladás, így benn tud maradni.
(Bár mi lesz, ha a kormányzat ragaszkodik a "keleti-régió" képviseltetéséhez?)

2. Megnéztem a Dunaújváros meccset a tévében. Erre is sokan reagáltak.
Nem értem az olyan hozzászólásokat, hogy "Molnárt már az első félidő közepén le kellett volna küldeni, folyamatos durvaságai miatt" Hát pl. Tóth amikor törlesztésképp felrúgta Salamont még sárgát sem kapott. Vagy Markovics kezezését sem fújta le a bíró, stb. Szóval a véleményem az, hogy nem kell senkinek megsértődni, mert bizony a bírók ide-oda tévednek. (Nem sűrün a Fradi kárára.)

3. Amikor a nagy pénzt hozta a csapat a BL után...
Hol a pénz? Miért kellett akkor Novákot kiszekírozni? Szóval mindezek fényében én hiszek abban, hogy bizonyos szurkolói körök fizetést kaptak a Fradinál. No nem azért, hogy szurkoljanak, hanem, hogy a vezetőség szavait közvetítsék a többieknek.

Meg erre a BL szereplésre büszkének lenni:
Grasshoppers: 3:0; 3:3
Real: 1:6; 1:1
Ajax: 1:5; 0:4
Ugyanakkor egy olyan szereplést becsmérelni:
Hajduk: 2:0; 2:2
Rosenborg: 2:2; 1:2

4. Kár a Duneferrt "állami pénzből felpumpált" csapatnak titulálni. Emlékezzünk csak, a Fradi miből rendezte adósságait, honnan szakajtott pízt a népligeti ingatlanok rendbehozatalára.

5. Cáfolom az olyan állításokat, hogy a Fradistákat üldözték az átkosban. Én állítom, hogy soha senki nem szenvedett semmi hátrányt azért, mert a Fradinak szurkolt, vagy ott játszott. Sőt ez volt az egyetlen csapat, amelyet nem szerveztek be egyetlen minisztérium alá sem, nem lett politikai látványosság.

6. A hozzászólásokat nézve, az a benyomásom, hogy a Fradi a krumplira hasonlít: Ami értékes belőle, az már a föld alatt van...

Chavo