Pucros Mackó Creative Commons License 1999.02.02 0 0 175
Fehér Tigris: o.k. Az ideál az, amit mondasz, és kicsit egyoldalú ideál. A másik oldal az, hogy ha már elég sokat kontrolláltál, a nyugalom egyre inkább csak látszólagos, belül közben növekszik a nyomás. Valamilyen szelepeken keresztül le kell vezetni, különben elviselhetetlenné válhat.

Szerintem jobb ezt tudatosan tenni - azaz nem szőnyeg alá seperni azokat a jelenségeket, amelyek felboríthatják a "nyugvópont" egyensúlyát.

Persze ez a nyomásnövekedés sok mindentől függ. Igazat kell adjak neked abban, hogy sokoldalú teszteléssel lehetséges annyi önismeretre szert tenni, amennyiből már viszonylagos biztonsággal be lehet lőni, hogy milyen feltételek lesznek tartósan megfelelők az élet hátralévő részére. Csak éppen azt nem lehet eldönteni, hogy eljutottál-e már idáig, vagy még csak egy korábbi konzisztens pontnál tartasz. Különösen ebben a mai, szörnyű gyorsan változó világban:-), szinte lehetetlen előre látni a saját átalakulásainkat is.
Itt van például ez a nyomorult Törzsasztal, rajtam rengeteget változtatott, változtat és még fog változtatni. Talán hülye voltam, vagy éretlen, hogy ezt nem láttam előre tíz évvel ezelőtt? Szerintem nem. És most sem mehetnék biztosra. Ez nem életkor kérdése, ha kizárjuk a begyöpösödés lehetőségét (ami részemről szóba sem jöhet).

Mindnyájan: megint hangsúlyoznám, hogy a szex csak az egyik lehetséges terepe a
házasságon kívüli szoros emberi kapcsolatoknak. Sok más dolog is kiválthat féltékenységet, és ez nem csoda: a szex nem annyira speciális terep, bár egy kicsit az.

Endorfin: bizony-bizony:-) Szerintem mindegy, ki milyen gyorsan tud váltani, áthangolódni egyik emberről a másikra. Képzeljünk el egy pszichiátert/pszichológust, aki mélyen intim kapcsolatban van a pácienseivel (kizárólag verbálisan persze). Az ügyfelei természetesen annyira megnyílnak előtte, amennyire csak tudnak, és ő is minden empátiájával azon van, hogy közelről megismerje őket. Mint hivatásos, naponta több emberrel kerül intim viszonyba, és egy ilyen kapcsolat (bár egyoldalú), gyakran közvetlenebb, mint ami saját élete párját fűzi a pácienshez.

Tehát a "lelki közelség", ami a nemi kapcsolathoz kifogástalan morális alap, elvileg naponta többször is felépíthatő más-más személyekkel.

Csak mondom.