etwg Creative Commons License 2000.09.07 0 0 73
Tényleg nem értek sokat a TCP/IP protokollhoz, meg ráadásul nagyon megy egy TCP/IP az agyamra, mert sajnos sokszor rá vagyok kényszeritve, hogy ezt témát rágcsáljam, illetve várok a kollégákra, akik nagy keserven beprogramozzák a gépekbe a IP cimeket, és ekkor már én veszem át a staféta botot, és megprobálom javitgatni az általuk szállitott adatmennyiség átvitelét a világ másik pontjára. Közben rengeteg adatátalakitás és paket keletkezik, amit sokszor sikerül is átvinni.
Amikor a pingröl beszéltem nem voltam benne biztos, hogy hogyan is nevezzem meg a kiadott instrukciot, amit talán a többség megért, ezért választottam a byte szot. (apropo minek nevezigtek a ping által küldött IP cim üzenetet). Azt, azt hiszem te sem vitatod, hogy a ping által mért sebesség (ha azt egyáltalán sebességmérésnek lehet nevezni) nem mérvado egy szerver kommunikáciojára, és igy lehetne összehasonlitani egy müholdas kapcsolatot, egy "sima" kábel kapcsolattal.
Ha ez igy van, akkor azonnal szolok a kutato kollégaimnak, hogy abba kell hagyni minden fejlesztést, és azonnal a ping által mért sebességet kell elfogadni.
Eddig én mindig ugy tudtam, hogy egy kapcsolat akkor áll csak fenn, ha a berendezések mindkét oldalon rendszeresen megerösitik, hogy az adatátvitellel minden rendben van, illetve visszaüzennek, hogy légy szives ismételj, vagy lassits, mert nem tudom venni a küldött adatokat.
Az ilyen rendszer csak egyirányu kapcsolatnál nem áll fenn, amire már korábban hivatkoztam.

Kérlek javits ha ismét tévedek. Sajnos ebben a szakmában még a sir szélén is tanulni kell.

Előzmény: gorgo (72)