fargo Creative Commons License 2000.09.06 0 0 18
BkorVette:

Sajna nem tudok Veled egyetérteni. Pont a hasonló mentalitás és morál miatt van az, hogy a biztosítók, okulva a kilencvenes évek elején elharapózott biztosítási csalásokból, meg a sok nemfizetôbôl, olyan szemét módon állnak hozzá a kárrendezéshez, hogy az már vérlázító.

Ha a pógárok is rendesen állnának hozzá a biztosítás kérdéséhez, akkor a biztosító nem kényszerülne a tényleges kár töredékét téríteni, meg ha minimális kibúvót is talál, nem fizetni.

Úgyhogy a Te sumákolásod levét igenis a többi autós issza meg, mégpedig olyan módon, hogy ha totálra törik a kocsiját, akkor az 5 milliós értékű kocsiért cserébe megajánlanak neki mondjuk 3 milliót. Vagy hogy ki sem fizetik, valami mondvacsinált indokra hivatkozva. (Pl. "Nem az útviszonyoknak megfelelôen vezetett." -- ugye ismerôs)

Volt egy kalandom 2 éve, Visegrádnál felvettem két stoppoló guppit. Két holland csajszi volt, anya meg a lánya, egy szál fürdôruhában meg törölközôben, ugyanis a strand elôtt ellopták a Twingojukat. Bevittem ôket Szentendrére, a rendôrségre, közben beszélgettünk, kérdezték, mit lehetne tenni. Mondtam, hogy meg kellene hirdetni a rádióban, és visszavásárolni a kocsit. Ettôl teljesen el voltak képedve, mondván hogy bűnözôkkel nem üzletelnek, miért is tennék, hiszen otthon (Hollandiában) a biztosító mindent busásan megtérít! Nekik csak a személyes holmijaik hiányoznak, a családi fotók, meg miegymás. Ettôl meg én képedtem el, nem akartam elhinni, hogy ez ilyen egyszerű. Azt válaszolták, hogy próbálna meg csak nem fizetni a biztosító, akkora patáliát csapnának belôle, hogy az elvesztené az ügyfeleit izibe! Ezért inkább fizet. Mikor rákérdeztem, hogy ezzel nem szoktak-e visszaélni, azt felelte, hogy náluk az nem szokás.

Útközben elkezdték összeírni a kocsiban hagyott tárgyakat és azok értékét, még a gumicsizmát, meg a napszemüveget is felírták, meg a szalmakalapot meg a kesztyűtartóban a 3 tekercs filmet.

Pár hónapra rá küldtek egy lapot, az ügyük lezárult, az utolsó guldenig kifizették a kárukat.

Nálunk ilyesmire majd akkor lehet számítani, ha jelentôsen javul a díjfizetési meg biztosítási meg az általános morál, mindaddig, amíg sokan elsumákolják a befizetéseiket, nem fog változni a biztosítók hozzáállása. Úgyhogy szerintem holnap izibe iszkolj el a postára, és fizesd be azt a k***a csekket...