Törölt nick Creative Commons License 2000.09.06 0 0 23
Barátaim!

Az aggályaitokat a nagy parázna asszonytól kezdve, a morálfilozófiáig előre borítékolta volna minden hívőtársam. Így a pápa is. A nyilatkozat mégis itt van. Bizonyára elkerülte a figyelmeteket egy aprócska kitétel. Teológiai dokumentumról van szó. Nyilván műveltek vagytok és tudjátok, hogy ez a szó mit jelent. Fontosnak tartom, kihangsúlyozni, hogy nem az inkviziciót támasztottuk fel. Nem rekesztetettünk ki senkit. Megállapítottunk valamit. Ez lehet helyes, lehet helytelen. Gusztus dolga. Ám egy kérdésem azért lenne hozzátok;
Miért baj az Nektek, ha a római szekta komolyan veszi sajátmagát? Ez a megállapítás hitünk fontos dogmája. Ezt eddig is ki volt mondva. Most megerősítettük. Mi így gondoljuk. Kész. Ezért tényleg nem értem, hogy
Miért baj az Nektek, ha a római szekta komolyan veszi sajátmagát?

Ellenvetések előtt javaslom tanulmányozni a szekta eddigi dokumentumait. Ezek nem titkosak. Szabadon bárhol, bármikor, bárki előtt tanulmányozhatóak.

A megrökönyödéseket ezért igazán nem értem. Kénytelen vagyok úgy értékelni Benneteket, mint akiknek a római katolicizmusról semmilyen tárgyi ismerete nincs. Félszavakból, félmondatokból ítékezik. Ez véleményem szerint egy komolytalan megközelítés. Még csak legyinteni sem érdemes rá. Nem is védi egyikünk sem a maga hitét előttetek. Én is csak bemutattam a véleményt.

Nyilván most felháborodtok. Pocskondiázni fogtok. Helyes, tegyétek. Tegyetek Tis hitetek szerint! Ezt tettük mi is. Aromo szándékaink szerint lát bennünket.

Persze ha valóban komolyan érdekelne Benneteket, hogy miért van ez a szép dogma, úgy előítélet nélkül megkérdeznétek a téma tudósait. Satyát, Mirabolant, Nant. stb.

Üdvözlettel,

Kopáncsi