lord Creative Commons License 2000.09.05 0 0 160
Kopancsi
végülismindegy, lényeg, hogy kijöjjön a kullancs. Legutóbb barátom fa..ából kézzel szedtem ki (érzékien) egyéb eszköz híján (lehet, hogy óvatlanul lepisilt egy vérmes tölgyfát?). Egy ismerősöm vallomása: "megvárom, hogy teleegye magát, aztán ha jóllakott elmegy magától. Én hozzá nem nyúlok." Ez is egy módszer.

a másik dolog ( bár nem vagyok zalai) mi is megyünk az Őrségbe az Országos Gombásztalálkozóra (talán forgatni is), lehet, hogy összefutunk az erdőben? :) ha meg nem majd itt jól elmeséljük egymásnak, hogy mit láttunk.

a harmadik, a fenyőpereszke (szürke rizike, hogy én is mondjak egy új nevet) felfűzve aszalták fűszergombának (kissé csípős- borsos, ha jól emlékszem) vagy vegyes savanyúságban tették el (csalamádéban, mint annyi sok más gyenge húsú gombát), jómagam még nem ettem és nem készítettem effélét. attention, az infó másodkézből való.

Erről jut viszont eszembe a fehér petrezselyemgomba (hívják még karfiol-, bodros korall- meg ki tudja még milyen néven:)) amiből gombakrémet készítettek. Gyógyhatású. Levesbe is keverték, mint a marhahúskivonatot, meg lepénybe töltötték, káposztás lángosra kenték. Sirály. Néha szívesen visszamennék az időben kb. 100 évet... :)

Ja és Kopancsi addig örülj amíg csak kutyákkal kell vívnod és nem püfölöd husánggal a fák törzsét, hogy megpróbáld elriasztani a medvéket azon filózva, hogy most végül mit is mondtak a helyiek: felfelé vagy lefelé kell elkezdeni rohanni? :) De azért persze a gazdi és póráz nélküli kutyák is elég gázosak. (Meg a vietnámi malacok:))