Törölt nick Creative Commons License 2000.09.05 0 0 74
Kedves Libsi!
Bocs, hogy csak most irok, de dolgoztam. Szóval: itt már többen megjegyezték, de döbbenetes, amiket irsz. Csak röviden:
1. Miért vitatkozol akár még itt az Indexen is, amikor nem tudod a libertariánus és a libertinus fogalmak közötti különbséget? Ég és föld!!! Ajánlom a Bakos-szótárat, vagy ha az nem elég, akkor néhány alapvető politológiai lexikont. A felsorolástól eltekintenék, az önálló munka gyümölcsözőbb.
2. Az SZdSZ minden magyar liberális hagyományt felvállal... persze, csak nem ismeri. Direkt irtam a Kossuth és Jászi példát. Lám beleszaladtál: a korai Kossuth és a valóban radikális Jászi gyökeresen ellenkező nézeteket vallottak a nemzetiségi kérdésben, de Kossuth egész életében mást gondolt a vallás és az állam szerepéről mint Jászi. Csak ezek okán is egyszerűen nevetséges, hogy egy párt - mint irtad - egyszerre vállalja fel ezeket. Ráadásul ezek a nevek a vitákban sohasem hangoznak el, miként a régi szocdemnevek sem az MSZPnél. Ismerni kellene őket... de a pénzkeresés miatt ez nem megyen.
3. Hack Péter mint konzervativ liberális? Na ne röhögtess! Egy átkozódó, rasszista, neoprimitiv szekta vezérhelyettese? Ezt szerintem te is viccből irtad! Nem tapasztaltad, hogy viszolyogtató stilusa miatt mennyit veszit vele a Szadesz? A konzervativizmusról egyébiránt Scrutont ajánlom bevezetőnek. Meg fogsz lepődni.
4. Az én rokonaim főleg MSZP és SZDSZ szavazók. Ez azt jelenti, hogy a gyerekem keresztszülői is vélhetően innen jönnek majd. Ez politikai véleményemet avagy véleményem változását jelenti? Iványi egyébként nekem szimpatikus, nem tudom, miért ott van ahol, talán több pénzt kap mint a másik oldalon, vagy a harmadikon vagy a negyediken.
5. Kis Jánosra lehet büszke Orbán, mert a k k o r, amikor tanitotta őt, még üde szinfolt volt a reformmarxizmus is. Ma rajtad meg a Ceusokon (akiknek a háromnegyede nem is dolgozik semmit az egyetemen, csak bejár bölcselkedni) kivül ki kiváncsi a reformmarxistákra? Kit érdekel ma egy Heller, egy Vajda, egy Konrád? Még a balos média sem kéri fel őket semmire! Ők formálják a politikai diskurzust?
Végül egy jelszó: Éljen a másik idegenségének megértése és ne a tolerancia!
Előzmény: libsi (38)