Így történt. Mindent készen találtak, bár nekem van egy olyan gyanúm, hogy még lézengtek ott páran de az emberek nem mennek szívesen oda, ahol állatfejű egyének grasszálnak. (Ez a 2. verzió lesz, kicsit realisztikusabb.
De maradjunk az elsőnél: nincs ott senki. Egy bátor marhapásztor legyőzve a nemzedéket átitató félelmet, közelebb megy. Mivel élve marad, társakat toboroz, mert egyedül nem bírja megbontani a követ. Sok szobor, miegymás van. Ha nem hisznek neki, akkor azt is mondhatta, hogy felhatalmazást kapott az állatfejűektől, vagy valami helyi szellemtől és utasításokat is. (Csak ő látja, és csak ő lehet tolmács.) Aki így sikerrel átveri a csapatot, az megérdemli, hogy vezető legyen. Azt nem tudom honnan vették a masztabákat, szerintem azt is találták, és sírnak használták, apró csecsebecsékkel kiegészítve. De több foglalás is lehetett, több vándorló törzzsel. Hogy is mondják ezt? Több hullámban érkeztek.
Persze az első marhapásztor már király és mindent kézben tart. (Csak az ő: az első bátor vérvonala lehet főnök.)
2. Már nem működnek a piramisok, mert sikeresen felhangolták az emberiséget és a mágneses teret is helyrehozták a bolygó pályája is stabil. A papok: befogott és civilizált emberek, szolgák. Eleinte csak összekötők majd a tudás hordozói lesznek. A szaporodó emberek hajlamosak megvadulni, és nyereségvágyuk is van. Ha dühösek, vagy éhesek falkában támadnak. Ezt megakadályozandó egyetlen eszköz létezik: félelem és rettegés. Ez pedig nagyon ment még sokáig a maroknyi égi embernek.