leslie o7 Creative Commons License 2026.08.15 -1 0 38835

Na, azt is mégérhettük itt a fórumon, hogy “okoskodónak” neveznek itt emberek egy olyan bibliai szereplőt, akiről a Biblia nem beszél semmilyen szinten sem negatívan!"

----------------------------------------------

Ebben a topikban már korábban ennél gyalázatosabb dolgot is megélhetett az olvasó.

Volt,amikor az Úr Jézust részegítéssel vádolták, amennyiben a vizet borrá változtatta és nem musttá,

amit a H.N. Adventisták nevezik. Ebből egyenesen később azt lehetett levezetni, habár nem mondták ki nyíltan, hogy akkor az Isten is részegítéssel vádolható, hiszen Törvénybe  adta, hogy miután a nazireus a fogadalmát letöltötte igék bort. (4. Mózes 6:20)

Nem is olyan régen állatkínzásnak minősítették az állatok áldozati célra való leölését, célozva ezzel

Mózes Istenére , aki az áldozati állatok leölését parancsba adta.

Ha képesek az istentelen tévtanítók által létrehozott egyházak, az Úr Jézust és az Úr Jézus Istenét 

gyalázni, mennyivel inkább képesek Isten szentjeit gyalázni. Erre szövetkeztek a Sátánnal, vádolni az igaz Istent és a szentjeit a Földön,ahogyan a Sátán vádolja őket az Égben.

Elihuval a H.N. Adventista tévtanítóinak az a legnagyobb problémája, hogy ellentmondott a H.N. Adventista Egyház éppen aktuális és múltbeli azon tanításának, miszerint az emberben nem lehet szellem, sem lélek. Ezzel szemben Elihu egy mondatban tanúskodott az Isten Szelleméről, és a saját szelleméről. Tulajdonképen megerősítette azt, amit már Jób is korábban kijelentett.

Ellenben Eluhut könnyebb volt ugyanazon kijelentéséért támadni, mit Jóbot, akit az Istene igaznak nyilvánított, még akkor is, ha az értetlenül nyilvánult meg a saját sorsát illetően, mivel nem tudta,

hogy a Sátán kikérte őt, hogy megpróbálja eltéríteni, korábbi igaz útjáról.

Az Istenek Istene Jóbot már az Istene Nagy Tanácsa előtt igaznak nyilvánította, amit a jelen lévő istenek közül senki sem cáfolt csak a Sátán.

Jób 1: 8 És monda az Úr a sátánnak: Észrevetted-é az én szolgámat, Jóbot? Bizony nincs hozzá hasonló a Földön: feddhetetlen, igaz, istenfélő és bűngyűlölő.

Elihu abban különbözött Jób többi látogatójától,hogy Elihu nem csatlakozott azokhoz Jób vádolásában,

miközben a többiek, beleértve Jób feleségét is azt sugalmazták, hogy Jóbot az Isten valami titkolt bűne miatt sújtja,tették ezt anélkül, hogy végig hallgatták volna Jób védőbeszédét.

Ennek ellenére én tények ismeretében nem helyezném Eluhut Jób fölé valamilyen magasabb szellemi szintet tulajdonítva neki. Hogy lehetett volna Elihu Jóbhoz képest magasabb szellemi szinten, amikor

az Istenek Istene az istenek Nagy Tanácsa előtt azt állította, hogy  nincs hozzá hasonló a földön: feddhetetlen, igaz, istenfélő és bűngyűlölő. 

Ez a legmagasabb szellemi szint, amit csak ember elérhet a Földön. Ez nem jelenti azt, hogy Jób kora előtt soha ne lett volna senki a Földön feddhetetlen, igaz, istenfélő és bűngyűlölő, de akkor, abban az időben, amikor ezt az Istenek Istene kijelentette az istenek Nagy Tanácsa előtt nem volt még egy hozzá hasonló.

Ha Jób nem lett volna igaz és feddhetetlen, továbbá bűngyűlölő,akkor az Istenenl való találkozását túl se élte volna. Azt kevesen veszik figyelembe az istentelenek egyházainak tévtanítói és prédikátorai közül, akik a láthatatlan istenre esküsznek, - mert az ő istenük valóban nem látható, mert nem létezik - hogy Jób a saját szemeivel látta a vele beszélő Istent. Ez kevés embernek adatott meg a Nap alatt a Földön.

Jób 42:4 Hallgass hát, kérlek, én hadd beszéljek; én kérdezlek, Te pedig taníts meg engem! 5 Az én fülemnek hallásával hallottam felőled, most pedig szemeimmel látlak téged. 

Jób már beszédének kezdetén a látható isten  létezése mellett tanúskodott, amikor kijelentette:

Jób 19: 23. Bárha felíratnának szavaim, bárha csak könyvben jegyeztetnének föl; 24. vastollal meg ólommal örökre sziklába vésetnének be! 25. De én tudom, megváltóm él s utolsónak ott fog állni a por fölött. 26. S bőröm után leverték azt – s húsom nélkül fogom látni Istent! 27. A kit én magam fogok látni, és szemeim látják meg s nem idegen: elepednek veséim belsőmben. 28. Midőn mondjátok: mennyire üldözzük őt! s hogy a dolog gyökere én bennem találtatik:/IMIT/EMIH/

Nos ezt a Róma Főpapja által vezetett egyház láthatatlannak nyilvánított háromságistenét imádó

tévtanítói nem szokták írásaikban idézni.

Ahogyan azt sem, amikor Jób és Elihu az ember szellemének a létezéséről tanúskodnak.

A Bibliájukat fordító istentelenek gondoskodtak arról, hogy se Jób beszédéből, se Elihu tanúskodásáből az ember szellemére és az Isten szellemére utaló írásszövegből eltüntessék a szellem kifejezést, meghamisítva a fordítandó szöveget.

Jób 27: 2 »Az élő Istenre mondom, aki megrövidített igazamban, s a Mindenhatóra, aki keserűséggel illette lelkemet, 3 hogy amíg lélegzet van bennem, s az Isten lehelete van orromban, 4 ajkam nem beszél gonoszat, és nyelvem nem kohol hamisságot. /Káldi Neovulgáta/

Jób 27:2 Él az Isten, aki az én igazamat elfordította, és a Mindenható, aki keserűséggel illette az én életemet, 3 Hogy mindaddig, amíg az én életem bennem van, és az Istennek lehelete van az én orromban; 4 Az én ajakim nem szólnak álnokságot, és az én nyelvem nem mond csalárdságot! /Károli Gáspár/

Az fordítandó szövegben Jób a benne lévő lélekről s a bene lévő szellemről is tanúskodik.

Jób 27:2.Ζῇ κύριος, ὃς οὕτω με κέκρικεν, καὶ παντοκράτωρ πικράνας μου τὴν ψυχήν,3. μὴν ἔτι τῆς πνοῆς μου ἐνούσης, πνεῦμα δὲ θεῖον τὸ περιόν μοι ἐν ῥισίν,4.μὴ λαλήσειν τὰ χείλη μου ἄνομα, οὐδὲ ψυχή μου μελετήσει ἄδικα.

A pneuma-t, ami szellemet jelent kék színnel , a pszükhé-t, ami lelket jelent pirossal jelöltem meg.

Elihu beszédéből ugyanígy eltüntették a pneumát azaz a szellemet.

Jób 32:8De a mint látom, az emberekben a lélek az, és a Mindenható ihlése, mi értelmet ad. 18Mert tele vagyok beszédekkel, és testemben a lélek szorongat engem. / Káldi György Fordítása (1626) (Tárkányi-féle revízió, 1865)/

Majd 1997-ben megjelenik Káldi:Neovulgata fordítása és láss csodát kiderül belőle, hogy Elihu a benne lévő szellemről és nem lélekről  állítja, hogy értelmet ad az embernek, és nem a testében lévő lélek szorongatta Elihut, hanem a testében lévő szellem.

Jób 32:8 De úgy látom, az emberben a szellem s a Mindenható lehelete az, ami okossá tesz.18 Mert tele vagyok beszéddel, és unszol a szellem testemben; /Káldi-Neovulgáta/

271 évet kellett várnia a magyar anyanyelvű olvasónak ,hogy megtudja az igazságot, hogy az ember testében nemcsak lélek lakozik, hanem szellem is. Ezzel a Róma Főpapja által vezetett egyház teológusai beismerték a korábbi fordítás hamisságának a tényét. 

Előzmény: vámmentesss (38830)