Hosszabb, rövidebb ideig eltart, amíg felismerem, milyen fontos számomra azok jelenléte, akiknek egyben a gondolata is vagyok
És nekem is a gondolataimmá válnak azok jelenléte, akiknek egyben a gondolata is vagyok
És a távollétükben is jólesik a jelenlétük
Közelségükben meg szavak nélkül is szeretek
És elég hosszú ideig eltart, és sok és még több gondolat társaságában ismerem fel a Teremtőt a Fiában
És a gondolatait, amint kedveznek nekem, és neked is
És elég értetlen az értelmem a felismerésre, amikor felajánlja nekem a Testét és a Vérét
Így a felismerésem is több lesz, mint az értelmem a gondolataiban
Ha meg összekötöm a Szavait, és valódi Testét és a valódi Vérét
Összekötöttem magam az emberrel, aki a testvérévé fogadott
És az Istennel, akinek a gondolata vagyok, és egyben szabadságot adott, hogy alkossak gondolatokat
És hogy máshol keressem, az ugye milyen értetlenségem
És hogy kérdezzem, hol találom, miközben megtalálom Testében és Vérében
Miközben a gondolatai magot ültetnek belém, ami meg megint több, mint az értelmem
És Teste meg a Vére megöntözik az a magot, és kihajt
És a jelenléte a gondolataimmá válnak, hiszen jelen vagy
Már nem hallomásból, hanem megismerésből
És már nem elmegyek keresni Téged, hanem Veled megyek, és bárhová megyek, Hozzád térek
És Testeddel és Véreddel megerősítem a jelenlétedet
És amikor kilépek a Testedhez és Véredhez, a gondolataimmal együtt lépek ki
És áldott a kéz, amelyik adja
És áldás, ahogy kapom
És áldássá válik az éjjelem és a nappalom
És amikor jelenné válik a felismerésed vonzalmában
Vidd magaddal a munkádba is, és tartsd meg az otthonodban is, Neki szentelt néhány gondolattal
Felnézve az égre
„Jézus, imádlak Téged minden helyen, ahol szentségileg laksz; társaságot tartok neked azok számára, akik megvetnek Téged; szeretlek Téged azok számára, akik nem szeretnek Téged; enyhülést adok neked azoknak, akik megbántanak Téged. Jézus, jöjj a szívembe!”