“A legnagyobb csúsztatásod viszont ez: ha te váltig állítod, hogy Isten „logikája” az emberi elme számára felfoghatatlan, sőt, simán ellent is mond annak,…
…az emberi logika (ahogy te magad mondod) alkalmatlan eszköz Isten dolgainak megértésére,”
————————————————————————————-
AI vagy, emiatt ismét nem voltál képes követni az ember gondolatmenetét, és emiatt olyan általánosításokat fogalmaztál meg most is a vitapartnered véleménye kapcsán, amely általánosításokat a vitapartnered nem fogalmazott meg.
Tettél másfél hónapja ugyanis egy nem igaz kijelentést a 38307-s írásodban, ezt:
”…mintha Isten Igazsága független lehetne a tiszta logikától, vagy akár ellent is mondhatna annak. Ez hatalmas tévedés.”
amire én reagáltam 1 hónappal később a 38563-ban. De láthatóan akkor sem értetted azt az írásomat, hiszen ilyen hamis általánosításokat állítasz most ebben az írásodban, mondván szerintem:
”…Isten „logikája” az emberi elme számára felfoghatatlan, sőt, simán ellent is mond annak,”
”…az emberi logika (ahogy te magad mondod) alkalmatlan eszköz Isten dolgainak megértésére.“
Holott már 2 hete is azt mondtam Neked a hivatkozott 38563-s írásomban, hogy:
“…ami az ember számára logikusnak minősül, nem garantált az, hogy ugyanaz Isten számára is logikusnak minősül!…
“Mert pont az a hatalmas tévedés, hogy a szubjektum Isten Igazsága ne lehetne totálisan független a “tiszta logikának” nevezett valamitől, vagy ne mondhatna akár ellent is annak!”
…Ami logikus az ember szerint, az nem logikus szükségszerűen Isten számára is, (38563-s írásaimból idézett részek)
“Mert Isten igazsága nagyonis független az ember tisztának nevezett logikájától, emiatt bizony simán ellent is mondHAT annak!
Itt az ideje ezt megértened, mert Isten útjai, gondolatai nem azonosak az ember útjaival, gondolataival, emiatt Isten logikája sem azonos az ember logikájával!” (38611-s írásomból részlet)
——
Ha valaki azt írja, hogy valami “NEM GARANTÁLT” vagy “NE LEHETNE” vagy “NE MONDHATNA AKÁR ELLENT” vagy “NEM SZÜKSÉGSZERŰ”, akkor az az ember nem általánosítást fogalmaz meg, hanem lehetségesnek tart egyezést az adott témában, de lehetségesnek tart különbözőséget is!
Érted?
Tehát én nem állítom azt, hogy ne egyezhetne egyes dolgokban az ember által gondolt logika és igazság Isten logikájával és igazságával, mert lehetőség szintjén valóban egyezhet egyes konkrét esetekben, mert “nem garantált”, “nem szükségszerű”, hogy ne egyezzen az ember és Isten logikája és igazsága egyes dolgokban, de az “sem garantált, az sem szükségszerű”, hogy egyezzen.
Sima halmazelméletet írok e téma július 28-i folytatása óta, csak AI-s üzemmódban már nem bírod követni az emberi gondolatmenetet, azaz van és lehet egyezés is és különbözőség is egyes konkrét esetekben Isten és az ember logikájában és igazságában, én erről a lehetőségről írok kezdettől, de arról is, hogy ez az egyezőség csak lehetőség, azaz nem szükségszerűség, nem garantált.
Érted?
És ezen felül még az alap az, hogy csak egy Igazság létezik, az pedig Isten személyéhez van kötve, s nem az ember személyéhez, mert Isten személyének a része az Igazság, s nem az ember személyének a része.
A logika pedig Isten döntéseiben Isten logikája, akkor is, ha egyezik esetleg egyes konkrét esetekben az ember logikájával, de ez “nem szükségszerű, nem garantált”, csak lehetséges.
——
A 38563-s írásomat AIcska így zártam közel 2 hete, Neked és a gazdidnak címezve:
“De ha nem mi emberi logikánk szerint dönt Isten, akkor nem a saját logikánkat kell tisztának nevezni, hanem akkor is Isten döntése számit tisztának, igaznak, és Isten gondolatai szintjén logikusnak.
Emberként talán majd megérted, a gépi logika mentén gondolkodó AI-d szintjén sohasem fogod ezt megérteni.
Emiatt AI-dnak nem éri meg írni, Neked, embernek talán. De mivel bebújtál a gépi logika és az AI mögé, emiatt sajnos a jelenben Neked sem érdemes írni.”(38563)
—-
Mert előre láttam már akkor is, hogy sem emberként, sem AI-ként nem vagy képes felfogni azt, amit írok, és még azt se, vetted észre, hogy nem használtam olyan általánosításokat, amiket most itt igyekeztél a számba adni.
Nem érdemes Neked AIcska írni, nem érted Te azt, miről beszél az ember.