vámmentesss Creative Commons License 2026.08.09 0 0 38698

Látod megint fogalomzavarba keverted magad. A Logika nem függ külső tényezőktöl (pl te vagy én) nem alakitja a mi egyéni nézőpontunk.

——————————————————-

Nincsen olyan önmagában egy hívő számára, hogy “logika”, ezt értsd már meg!

Mert a hívőknek tudniuk kell azt, hogy létezik emberi szintű logika, igazság, és létezik az ember logikájával olykor szemben álló logikája annak a Személynek, aki maga a valódi Igazság és Valóság, ez pedig Isten személye.

Ézsaiás 8.Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és nem a ti útaitok az én útaim, így szól az Úr!

9.Mert amint magasabbak az egek a földnél, akképpen magasabbak az én útaim útaitoknál, és gondolataim gondolataitoknál!

Fogd már fel végre, hogy az Isten útjai és gondolatai, emiatt a logikája és az igazsága nem azonos az ember logikájával, útjaival, gondolataival és igazságával!

Emiatt ami Isten számára logikus, igaz, az az ember számára nem biztos, hogy logikus, és/vagy igaz.

3. Mózes 12.2.Szólj Izráel fiainak, mondván: Ha az asszony lebetegszik, és fiat szül, tisztátalan legyen hét napig; az ő havi betegségének ideje szerint legyen tisztátalan.

3.A nyolcadik napon pedig metéljék körül a fiú férfitestének bőrét.

4.Azután harminchárom napig maradjon otthon a vértől való tisztulás miatt; semmi szent dolgot ne illessen, a szent helyre se menjen be, míg el nem telnek az ő tisztulásának napjai.

5.Ha pedig leányt szül, két hétig legyen tisztátalan, mint havi betegségekor, és hatvanhat napig maradjon otthon a vértől való tisztulása végett.

Leírtam neked erre többek között a 3. Mózes 12.2-5-t példaként erre, amiben emberi logika szintjén Isten nem igazságos, nem logikus, hanem emberi logika és igazságérzet alapján súlyosan diszkriminatív parancsolatot adott, lévén a lányt szülő zsidó anyáknak dupla annyit volt köteles tisztátalanságban eltölteniük, mint a fiút szülő anyáknak.

Na érted már a különbséget?

Isten logikája, útjai, gondolatai, igazság fogalma nem azonos az ember útjaival, gondolataival, igazságfogalmával és logikájával.

Na ez az alap, ezt fogd már fel végre!

Előzmény: llang-ilang (38692)