leslie o7 Creative Commons License 2026.08.08 0 0 25513

13. 1Mózes 3,15: az asszony magva nem tagadja az Ige testté lételét"

Az 1. Mózes 3:15 kizárja, hogy Jézus azonos lenne az Ige Istennel.

Az istenek az Égben ugyanis nem asszonyembertől születtek.

Ami pedig az Ige Isten testté lételére tett megjegyzésedet illeti, azt a Szentírás nem támasztja alá.

Tudniillik az Ige Isten nem testté lett, hanem az ember Jézus testében jelent meg.

Tehát nem testté lett Istenről tanúskodik János, hanem az Ige Istenenk hústestben való megjelenéséről.

Ezt maga az Úr Jézus is megerősítette, amikor azt állította, hogy az Isten benne lakik.

János 14: 10 Nem hiszed-é, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van? A beszédeket, amelyeket én mondok néktek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, aki énbennem lakik, Ő cselekszi e dolgokat. 11 Higgyetek nékem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van; ha pedig nem, magukért a cselekedetekért higgyetek nékem.

Egymás formájában lenni, vagy eggyé válni az nagy különbség.

Nem beszélve arról, hogy az Ige Istennek az Emberfia Jézus testében való lakozása csak néhány évig tartott,amíg elvégezte bizonyságtevő munkáját. Pál apostol, már múltidőben ír, az Úr Jézusnak az Isten formájában való együttlétéről.

Filipi 2: 5 Annakokáért az az indulat legyen bennetek, mely volt a Krisztus Jézusban is, 6 Aki, mikor Istennek formájában volt, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy Ő az Istennel egyenlő, 7 Hanem Önmagát megüresítette, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett; 8 És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, mégpedig a keresztfának haláláig.

Nem passzol be a római császárok által kiképzelgett háromságisten modellje a Szentírásba,

akárhogyan csűröd és csavarod.

Előzmény: Józsikácska-3 (25511)