1. Most már nemcsak kettévágod Krisztust, hanem megsokszorozod az Istent is
Azt kérdezed a végén: „Remélem érted végre a problémát?” Igen, most már nagyon is érthető a probléma: nem a katolikus hitben van zűrzavar, hanem a te rendszeredben. Te ugyanis most már nyíltan két Atyáról, két Fiúról, több Istenről, istenfiakról, egy Felkent Istenről, egy Szent Szellem Istenről, egy ember Jézusról és egy benne lakozó Ige Istenről beszélsz."
---------------------------------------------
Nem vágok én ketté egy Khrisztost sem. Sem az Istenek közül a Khrisztoszt sem a Khrisztosz Isten Khrisztoszát. Elelnkezőleg. Mindkettő külön külön létezéséről tanuskjodom, ahogyan az Úr Jézus is tette, aki a Khrisztosz Istenről, Izrael Istenéről és Atyjáról kijelentette, hogy élete van önmagában, és neki is megadta, hogy élete legyen önmagában.
Nem velem van a problémátok háromságistenetek védelme céljából, hanem az Úr Jézus beszédével,
mert bizony Ő azt mondotta, hogy ahogyan az Atyjának élete van önmagában neki is adta, hogy élete legyen önmagában.János 5:26
Ami pedig az istenek többebsének a létezését illeti, azt se én találtam ki, hanem maga az Istenek Istene tanuskodott Róluk a Szaván keresztül.
Hogy ti háromságisten modellt imádók erről készakarva nem vagytok hajlandóak tudomást szerezni, az nem az én problémám, hanem a ti problémátok, mert olyan istent "választottok" magatoknak amilyen a valóságban nem létezik. A választottatok kifejezést azért tettem idézőjelbe, mert senki se választotta a csecsemőkorában a három az egyben istenmodellt, hanem miután kihasználva cselekvőképességük korlátait belekeresztelték őket a Róma Főpapja által képviselt egyházba, halálbüntetés terhe mellett rájuk kényszerítették Róma Főpapját és háromarcú istenét.
Ezen mit sem változtat, hogy a 18. század óta, már nem háromarcúként ábrázolják Róma Főpapjának és egyházának istenmodelljét, hanem három személyes istenként. Az a lényeges, hogy amikor annak elfogadását élet-halál kérdésévé tették, még háromarcú istenként ábrázolták.
Szóval van egy nem létező istenetek, amely modellként funkcionál, de csak azoknál, akik nem ismerik az Isten Szavát, illetve nem hisznek az Isten Szavában.
Az Isten Szava ugyanis egy az Istene által, társai az istenek fölé felkent Istenről tesz tanúbizonyságot, akit Mózes és Istennek más szentjei Istenek Istenének neveztek, abból kifolyólag, hogy Ő lett felkenve minden isten fölé, az istenek Atyja által.
Természetesen a háromságistenmodellhez ragaszkodók,ezt nem hajlandóak tudomásul venni, és szembe mennek az Istenek Istenével és Szavával.
Az Isten Szava nem jelentett problémát addig az istentelenek egyháza teológusainak, amíg azt a latin nyelvből, majd a görög és a káldeus arámi nyelvből ,le nem fordították a nemzetek nyelveire.
Addig az emberek milliói bibliát sem láttak. El volt tőlük zárva az Isten hamisítatlan Szava.
Magát a Biblia fordítását is sokáig halállal büntették.
Most, hogy bárki számára hozzáférhető,az igazságot keresőknek nincs szüksége az istentelenek egyházának teológusaira, akik hazugságokkal etették őket.
Elolvashatják és ha hamisítatlanul be is fogadják,rájönnek, hogy a Róma Főpapja által képviselt háromság istenmodell semmi formája nem vezethető le az Isten Szavából.
Kezdjük mindjárt azzal, hogy az Isten Szava istenek létezéséről tanúskodik, és a föléjük felkent Istenek Istenéről, aki előtt meg is hajolnak, mind az istenek.
Zsoltárok 95: 3 Mert nagy Isten az Úr, és nagy Király minden istenen felül.
Zsoltárok 97:7 Megszégyenülnek mind a faragott képek szolgái, akik bálványokkal dicsekednek; meghajolnak előtte mind az istenek.
Nincsen hely a Szentírásban a római császárok által kiképzelgett háromságisten modelljének.
Ezért meg fognak szégyenülni a faragott képeket szolgáló papok ,és vezetőik,akik papjaikat is a bűnbe vitték.
5. Mózes 10:17 Mert az Úr, a ti Istenetek, Isteneknek Istene, és uraknak Ura; nagy, hatalmas és rettenetes Isten, aki nem személyválogató, sem ajándékot el nem fogad.
Józsué 22: 22 Az Istenek Istene az Úr, az Istenek Istene az Úr (El Elohim ): Ő tudja, és az Izrael is megtudja. Ha pártütésből és ha az Úr ellen való vétekből van ez: ne tartson meg minket e napon!
Szó sincs arról, hogy akár az Ember Fia,akár az Istenek Istene,a Korok Ura, valami háromságistenmodell részei, tagjai lennének. Ábrázadra és dicsőségre is különböznek egymástól.
Ahogyan az Ember Fia, amikor a Földön volt mondotta:
János 14: 28 Hallottátok, hogy én azt mondtam néktek: Elmegyek, és eljövök hozzátok. Ha szeretnétek engem, örvendeznétek, hogy azt mondtam: Elmegyek az Atyához; mert az én Atyám nagyobb nálamnál.
Nem a három az egyben istenmodellben van élete az Emberfiának, hanem önmagában, ahogyan az Istenének és Atyjának is önmagában van élete.
János 5:26 Mert amiként, akként adta a Fiúnak is, :
Embernek fia, tehát nem lehet Isten. Élete van önmagának, ahogyan az Atyjának és Istenének is élete van önmagában, tehát nem egy az emberek által kiképzelgett háromságisten modelljének a részei.
SEGÍTSÜNK A CSELEKVŐKÉPESSÉGÜK HIÁNYÁBAN,A RÓMA FŐPAPJA ÁLTAL VEZETETT EGYGHÁZBA
BELEKERESZTELT EMBEREKNEK MEGISMERNI AZ IGAZSÁGOT A VALÓSÁGOS ISTENRŐL,ÉS A VALÓSÁGOS ISTEN KHRISZTOSZÁRÓL!
DICSŐSÉG AZ ÚRNAK,AZ ISTENEK ISTENÉNEK,AZ ISTENE ÁLTAL,TÁRSAI AZ ISTENEK FÖLÉ FELKENT ISTENNEK!