leslie o7 Creative Commons License 2026.08.05 0 0 25493

Azt írod: „ilyen lény nem létezik a Szentírás szerint, ami valóságos Isten is és ember is egy személyben.” Ez nem cáfolat, hanem ismétlés. A vita éppen arról szól, hogy a Szentírás tanúsága szerint Jézus Krisztus puszta ember-e, vagy az örök Fiú, aki valóságos emberré lett."

--------------------------------------------

A Szentírás nem tartalmazza az Úr Jézusra az örök Fiú kifejezést. Ő mindig is ember volt és az is marad.

Én olyat soha nem állítottam, hogy az Úr Jézus ne lenne ember.

Az Ő szelleme lett Ádám után a másodiknak megformálva.

Ezért nem lehet örök fiú, hisz csak Ádám engedetlensége után formálta meg a szellemét az Istenek Istene.

1.Kor. 15:45 Így is van megírva: Lőn az első ember, Ádám, élő lélekké; az utolsó Ádám életet adó Szellemmé. 46 De nem a szellemi az első, hanem az érzéki, azután a szellemi. 47 Az első ember földből való, földi; a második ember, az Úr, a mennyből való. 

Az Úr Jézust az apostol nem örök Istennek, hanem második embernek nevezte.

Nincs semmi közössége az Úr Jézusnak a római császárok által kiképzelgett és Róma mindenkori főpapjai által képviselt istenmodell Fiúnak elnevezett tagjához.

Énók is Emberfiának nevezte az Úr Isten  Kiválasztottjának a szellemét, amikor látta Őt az Égben.

Az Emberfia Istenét pedig ahogyan később Mózes, úgy már Énók is Istenek Istenének, a Korok Istenének nevezte Istenét.

Énók 9:4. És ezt mondták a korok Urának: „Urak Ura, Istenek Istene, királyok Királya, és a Korok Istene, a Te trónodnak dicsősége minden nemzedékben és minden korban (fennáll), és a Te neved szent, dicsőséges és áldott minden korokban!

Énók Könyve 

46. 1. És ott láttam Őt, aki a Napok Feje [Idők Előtti, Korok Ura, Ősöreg] volt, és az Ő feje fehér volt, mint a gyapjú, s vele volt egy másik lény, kinek kinézete olyan volt, mint egy emberé. Orcája kegyességgel volt teljes, olyan, mint a szent angyaloké.

2. És megkérdeztem az angyalt – aki velem volt és minden titkot megmutatott nekem –, az Emberfiát illetően, hogy ki ő, honnan származik, és miért jár az Idők Előtti mellett?

3. És válaszul ezt mondta nekem: Ez az Emberfia, akié az igazságosság, és akiben az igazságosság lakozik. Ő az, aki feltárja a rejtett kincseket; mert a Szellemek Ura kiválasztotta őt, és győzelemre rendeltetett a Szellemek Ura előtt, örök igazságosságban.

4. És az Emberfia, akit láttál, kiveti majd a királyokat és a hatalmasakat kényelmes székeikből [és az erőseket trónjaikból]. Megszünteti az erősek uralmát, és fogait töri a bűnösöknek.

5. És ő az, aki le fogja majd vetni a királyokat a trónjaikról és országlásukból. Mert azok nem magasztalják fel Őt, és azt sem ismerik el alázattal, hogy honnan kapták a hatalmukat.

6. Elváltozik Előtte az erősek ábrázata, és szégyennel tölti meg őket. A sötétség lesz azok lakhelye, ágyaik pedig férgek lesznek. És nem lesz reményük arra, hogy ágyaikból felkeljenek, mert nem magasztalják fel a Szellemek Urát.

7. Mert ezek azok, akik a mennyek csillagait bírálják [és kezüket a Magasságos ellen emelik], és a földet tapossák, és azon laknak. Minden cselekedetük igazságtalanságról tanúskodik, és erejük a gazdagságukban van. És a hitük pedig olyan istenekben, melyeket saját kezeikkel csináltak, miközben megtagadják a Szellemek Urának nevét.

https://churchofgod.hu/content.php?act=enok1

Szó sincs arról, hogy akár az Ember Fia,akár az Istenek Istene,a Korok Ura, valami háromságistenmodell részei, tagjai lennének. Ábrázadra és dicsőségre is különböznek egymástól.

Ahogyan az Ember Fia, amikor a Földön volt mondotta:

János 14: 28 Hallottátok, hogy én azt mondtam néktek: Elmegyek, és eljövök hozzátok. Ha szeretnétek engem, örvendeznétek, hogy azt mondtam: Elmegyek az Atyához; mert az én Atyám nagyobb nálamnál. 

Nem a három az egyben istenmodellben van élete az Emberfiának, hanem önmagában, ahogyan az Istenének és Atyjának is önmagában van élete.

János 5:26 Mert amiként, akként adta a Fiúnak is, :

Embernek fia, tehát nem lehet Isten. Élete van önmagának, ahogyan az Atyjának és Istenének is élete van önmagában, tehát nem egy az emberek által kiképzelgett háromságisten modelljének a részei.

SEGÍTSÜNK A CSELEKVŐKÉPESSÉGÜK HIÁNYÁBAN,A RÓMA FŐPAPJA ÁLTAL VEZETETT EGYGHÁZBA

BELEKERESZTELT EMBEREKNEK MEGISMERNI AZ IGAZSÁGOT A VALÓSÁGOS ISTENRŐL,ÉS A VALÓSÁGOS ISTEN KHRISZTOSZÁRÓL!

DICSŐSÉG AZ ÚRNAK,AZ ISTENEK ISTENÉNEK,AZ ISTENE ÁLTAL,TÁRSAI AZ ISTENEK FÖLÉ FELKENT ISTENNEK!

Előzmény: Józsikácska-3 (25491)