kisgenyo Creative Commons License 2000.08.31 0 0 383
Helló, Hősök! Tényleg vérprofik vagytok. Talán túlságosan is azok!
Jómagam hatszor mentem végig Arulcón, ennek ellenére álmélkodva hallgatlak bennetek!
Fegyver paccs. Személyiség paccs. Egyesek egyedül nyomulnak. (Baromira nyomasztó, egyben tökéletesen irracionális lehet.) Mások csak nőkkel. (Vajon miért? Ha unatkozol, vegyél mosómedvét!) Beteg dolgok ezek. A játék ugyanis nem a kivagyiságról szól és főképpen nem ebből a szemszögből tekinthető a világ legjobbjának! Hanem összetettsége miatt. A fejenként cca. tíz-tizenöt sztenderd duma mögül kirajzolódik a harcosok személyisége. Ezek határozzák meg a rokonszenv-ellenszenv relációkat is. Magic például tutira utcagyerek volt New-Yorkban. Ott szedte fel zárnyitó képességét, erejét, dörzsöltségét. És Blood-ot, a gettó szemetét, aki istenként tiszteli őt. Scully ezzel szemben alighanem a legmagasabb szinten képzett katona. (Tengerészgyalogos?) Az évfolyam kedvence volt. Kiemelt. Most is büszke erre. Folyamatosan bizonyít, ez az egész neki is csak egy játék. Iggy ezerszer kevesebbet ér Conradnal. Ugyanis nem szimpatikus, még csak nem is egyéniség, annak ellenére, hogy baromira ért a nehézfegyverekhez. (Conrad egyébként mindenben jobb Iggynél, és nem szokása a bepánikolás sem.) Tény, Iggynek van egy Rocket-je. (Mikor utoljára végignyomultam, még Irának is jutott Rocket.) Conradot megölni? Brrrr!

Pár konkrét megjegyzés:

Kedvenc fegyver. Az első négy városban a dobókés verhetetlen. Shadow még akkor is dobókéssel vitézkedett (átlagban 80 sebzés), amikor már nála volt a G11, Mike fegyvere. (Ami kiváló, ugyanis találat esetén legrosszabb esetben is 25-35-ket sebez. Nem véletlen, hogy Tonynál hatszor is jártam C5-n, amikor végre tudtam lőszert venni hozzá. (Na persze, most jönnek ellenérvként a táblázatok, összehasonlítások, meg minden. Hát, katonaviselt emberként egyet mondhatok, annó a seregben az összes, rám bízott fegyverrel toronymagasan kiválót lőttem - egyébként RPG-és voltam - valós helyzetben tehát kíváncsi lennék az itt vitézkedő virtuális harcosok teljesítményére.) Feszítővas, meg egyebek - baromságok. Bull, Grizzly és az összes többi izomagyú állat - szart sem érnek. Steroid kivétel, őt akkor szerettem meg igazán, amikor a drasseni bánya hatodik tekervényében a hatvanadik Bug megállt egy centire tőle, mire ő benyögte: "Ooh! Monster!" (Itt egyébként kedvenc Shadow-m EP-je is a béka segge alá süllyedt. Beszart a drága. Érdekes, de loadolás után másoknak szállt inába a bátorságuk.) A harci morál alakulásának kipróbálására egyébként kiváló terep Miguelék pincéje. Miután az összes ellenállót (plusz gyereket) lemészároljuk, újabb "beszólásokkal" gazdagodunk. Ezek sehol máshol sem hangzanak el, csak itt.

Csapat. Tapasztalataim szerint nem kedvelik egymást: Steroid-Ivan, Lynx-Buzz, Grizzly-dr Q. (Ez utóbbi szintén szart sem ér, ha orvosra van szükség, Thor százszor jobb, szórakoztatóbb nála, ráadásul mindenkivel kijön.) Miguel ( sótlan fasz!) - Iggy, Trevor - Fidel. Feldobja viszont a morált a Sidney-Scope, Blood-Magic, Ivan-Iggy Conrad-Iggy párosok jelenléte. A számomra a mai napig ellenszenves Magic egyébként abszolút nélkülözhető, ugyanis Trevor ugyanúgy kinyit mindent zárat, ráadásul a robbanóanyagokhoz is ért. Barry, a magyar fiú jó, okos, de rettentően unalmas. Kipróbáltam az öreg hippit, Nails-t. Simán elfogadta az erősebb páncélzatot, híre-hamva sem volt az "El a kezekkel a bőrdzsekimtől!" dumának. El is engedtem sürgősen, ugyanis semmire sem jó a csávó. Amikor nagyon spóroltam, Drassen bevételéig Irával együtt nyomultam, a bánya beindítása után felvettem Shadowt és Steroidot (őt később Trevor váltotta fel, már amennyiben el nem esett közben a Fülöp-szigeteken (ha igen, visszamentem halála elé!), pár napra rá Thort, és szépen végigverekedtük magunkat Ortáig. (Persze jött közben Dimitri, Maddog, Hamous - még ő is! - Dynamo, Miguel, Carlos, Conrad és Iggy.) Balime és Meduna bevételekor már Scope és Ivan is erősítette csapatomat.
Tényleg jó lenne, ha megjelenne a küldetéslemez, meg a Ja3. A topic ugyanis egyre inkább átváltozik a fegyvermívesek szabadkőműves páholyává. Márpedig a Ja2 ennél azért többet érdemelne. Itt ugyanis nem csak a fegyvereké a szó!
További jó csevejt FN-Falokról, Dragunovokról, FA-MAS-okról, M24-esekről, satöbbi.
Én ezt unom, ezért olvasóként lelépek innen. Biztosan bennem van a hiba. Viszont, orosz, angol, amerikai, magyar etc peccsek nélkül - a'la natur - belevágok hetedszer is a nagy kalandba.
Simple Ja2 1.03 Version. Ez az igazi!