Neked elegendő, hogy valaki, valahol rányomta Ezsdrás nevnek pecsétjét egy iratra. Vagy énók nevét.
Neked onnantól kezdve ez hiteles.
A szöveget pedig meg sem vizsgálod, úgy ahogy van, egyben "eszed meg" fogadod el.
Kiragadsz részleteket, ami igazolni látszik a kis elméleted. A szövegkritika, pedig felejtős."
-----------------------------------------------------------------
Ezen állításod is hamis.
Az Ezsdrás 4. Könyvére nem rakott rá senki pecsétet. Magából a tartalmából derül ki, hogy azt Ezsdrás írta. Én a szöveg tartalmát alaposan megvizsgáltam. Semmi olyan állítás nincs benne,ami ellent mondana Ezsdrás Istenének más próféták által tett kinyilatkoztatásainak.
Ellenkezőleg maga az Úr Jézus, aki Izrael Istenét a testében hordozta, és semmit nem mondott a benne lakozó Isten akaratával ellentétben.
János 14:10 Nem hiszed-é, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van? A beszédeket, amelyeket én mondok néktek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, aki énbennem lakik, Ő cselekszi e dolgokat. 11 Higgyetek nékem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van; ha pedig nem, magukért a cselekedetekért higgyetek nékem.
Előző hozzászólásodban még csak az volt a problémád, hogy Ezsdrás 4. Könyvének a legkorábbi kézirata, nem Ezsdrás idejéből való.
Erre megkaptad a megfelelő választ, hogy az általa, ill. Jehova tanúi tanítói által elfogadott bibliai könyvek egyike sem maradt fenn abból a korból,amikor a próféta,akivel Isten a kinyilatkoztatásáait
megiratta, még életben volt.
Erre előjöttél azzal az új kifogással,miszerint én tartalmilag meg sem vizsgáltam Ezsdrás ezen írását.
Ez hamis állítás. Nagyon is megvizsgáltam, hisz több alkalommal is idéztem itt és más topikokban belőle.
Az igazság az, hogy azok az egyházak, amelyek kizárják az Ezsdrás 4. Könyvét a kánonjukból,ezt azért teszik mert tartalmilad sok olyan Istentől származó kinyilatkoztatást tartalmaz, ami cáfolja ezen egyházak tévtanításait. Többek között a három az egyben isten létezésének a lehetőségét, továbbá jehova tanúi és a H.N. Adventista tévtanítók által előadott, az emberi lélek tagadására kidolgozott
misztériumok igaz voltát. És nem utolsó sorban az istentelenek egyházai által önkényesen megálapított bibliák kánonjainak Izrael Istenétől való eredetét.
Egy szöveg hitelességét nem az határozza meg, hogy mikor másolták.
Hanem maga a szöveg tartalma. Ha Ezsdrás 4 olyanról beszél mint Jeruzsálem pusztulása, mint ami már megtörtént, akkor a i.sz. 70-re vagy utánra utal. Semmiképen se irhatta Ezsdrás."
-----------------------------------------------
Ez az állításod is hamis.
Ezsdrás 4. könyve a Jeruzsálemnek ,a káldeusok által előidézett elpusztításáról és azt követően harminc év elteltével lett írva. Sehol nem tesz említést a rómaiak által 70-ben bekövetkezett pusztításról, ahogyan azt előadtad, hogy azzal bizonyítsd, hogy azt követően lett megírva.
Íme a bizonyíték:
4Ezra.3
[1] A mi városunk lerombolását követő harmincadik évben én, Szalatiél, akit Ezsdrásnak is hívnak, Babilonban voltam. Nyugtalanság vett rajtam erőt, ahogy ágyamban feküdtem, és gondolataim felbugyogtak szívemben,
[2] mert láttam Sion elhagyatottságát, és a jólétét azoknak, akik Babilonban éltek.
COG - II Ezsdrás / IV Ezsdrás