micu Creative Commons License 2000.08.30 0 0 85
Pontosan. Én döntök. Azaz én döntöm el hogy internetezni akarok-e, vagy könyvet olvasni, esetleg tévézni. Mindez függ a pillanatnyi hangulatomtól, attól hogy mennyire vagyok fáradt, stb. És ez szerintem fényévekkel jobb mint a nagyapámék idejében amikor munka után szépen összegyűlt a család, és megvárták amíg este nyolc óra lesz és lehet aludni. Addig is ültek szép csöndben a sötétben (egy faluban nem sok olyasmi történik egy nap alatt amit 10-20 perc alatt nem lehet elmondani). Napközben meg hajtottak mint a güzü hogy meglegyen a napi betevőjük. És ez nem a sötét középkor volt, csak 20-25 éve egy átlag magyar falu. Tény, az a létező szocializmus volt, nem holmi fogyasztói társadalom, ott ugyanis fogyasztásról szó sem volt csak melóról látástól mikulásig. És tudod sokkal szívesebben vagyok itt a környezetszennyezett Pesten számítógépprogramozó mint a kies falumban mezőgazdász (ott ugyanis másra nem nagyon van lehetőség, esetleg még kocsmáros vagy pedagógus). Egyébként környezetszennyezés ide vagy oda, Pesten és a vidéki nagyvárosokban sokkal kisebb a halandóság mint egy kis faluban.
Ökológia: szvsz ez gazdasági kérdés. És az alternatív közlekedési módokkal (pl bicikli) vagy a tömegközlekedéssel csak elodázni lehet a problémát, megoldani nem. Az ugyanis inkább ott van, hogy per pillanat senkinek nem érdeke igazán környezetkímélő módon előállítani az energiát (és mást sem). Addig meg kerekezhetsz te amíg a nyelved körbeéri a földgolyót, igazából nem oldottál meg semmit. Ez az egész kampány szvsz azoknak a politikusoknak a műve akik így akarják minél tovább elodázni az energetika átalakítását. Elvégre nem lehet rossz üzlet olajat, gázt eladni...

Üdv:Micu

Előzmény: döglött hal (83)