leslie o7 Creative Commons License 2026.07.12 0 0 25423

MÓZES ISTENE AZ ISTENEK ISTENE

Mózes nem nevezte Jehovának az Istenét. Mózes nem imádta a Róma Főpapja által vezetett egyház háromarcú istenét.

Mózes írásából kiderül, hogy Izrael Istene az Úr nevét ismertette meg Mózessel.

2. Mózes 3:

13 Mózes azt felelte Istennek: »Íme, elmegyek Izrael fiaihoz, és azt mondom nekik: Atyáitok Istene küldött engem hozzátok! Ha ők akkor azt kérdezik tőlem: `Mi az ő neve?' – mit mondjak nekik?«

14 Isten erre azt mondta Mózesnek: »Én vagyok az, `Aki vagyok'.« Aztán azt mondta: »Ezt mondd Izrael fiainak: Az `Aki van' küldött engem hozzátok!« 15 Azután Isten azt mondta Mózesnek: »Ezt mondd Izrael fiainak: Az Úr, atyáitok Istene, Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene küldött engem hozzátok. Ez az én nevem mindörökké, és ez az én emlékezetem nemzedékről nemzedékre. 16 Menj el, és gyűjtsd egybe Izrael véneit, és mondd nekik: Az Úr, atyáitok Istene, Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene megjelent nekem, és azt mondta: Íme, meglátogattalak benneteket, és láttam mindazt, ami veletek Egyiptomban történt. 

2. Mózes 3: 2 Aztán így szólt az Úr Mózeshez: »Én, az Úr 3 jelentem meg Ábrahámnak, Izsáknak és Jákobnak, mint Mindenható Isten – mert azt a nevemet: `Úr', nem közöltem velük.

Ennek ellenére ragaszkodik ahhoz a Róma Főpapja által vezetett egyház, hogy háromságistenüket jehovának hívják.

Nos joguk volt hozzá, hogy a háromarcú istenüknek  olyan nevet adjanak,amilyet csak akarnak.

Csak ne próbálják ráerőltetni Mózes Istenére, a kamuistenüknek jehova nevét.

Mózes Istene ugyanis nem egymagában létező három arcú isten.

Mózes az Istenét Istenek Istenének nevezte, akiről azt írta az énekében, hogy sors által jutott 

neki Jákób örökségül, amikor a Felséges Isten az Úr és társai az istenek között sors által elosztotta a népek örökségét.

5. Mózes 32: 7. Emlékezzél a rég letűnt napokra, Vedd fontolóra az esztendőket nemzedékről nemzedékre! Kérdezd meg atyádat, majd elmondja, Véneidet, ők majd elbeszélik! 8. Amikor kiadta a Fönséges a népnek örökségét, Amikor az emberek fiait különválasztotta, A népeknek határokat Az Isten fiainak számához mérten szabott. 9. Mert az Úrnak a népe lett a része, Jákob jutott neki örökségül

Az Úr nem más, mint ezeknek az isteneknek az Istene, akikkel együtt a Felséges Istentől, sors által örökrészt szerzett.

5. Mózes 10: 17 Mert az Úr, a ti Istenetek, Isteneknek Istene, és uraknak Ura; nagy, hatalmas és rettenetes Isten, aki nem személyválogató, sem ajándékot el nem fogad.

Mózes háromarcú egymagában létező istenről a jehova nevűről nem tanúskodott.

Ezzel szemben tanúskodott arról, hogy az ő Istene az Isteneknek az Istene, akinek Úr a neve. 

SEGÍTSÜNK A CSELEKVŐKÉPTELENSÉGÜK IDEJÉN A RÓMA FŐPAPJA ÁLTAL VEZETETT EGYHÁZBA BELEKERESZTELT EMBEREKNEK MEGISMERNI MÓZES ISTENÉT ÉS ANNAK ÚR NEVÉT!

DICSŐSÉG AZ ÚRNAK,AZ ISTENEK ISTENÉNEK,AZ ISTENE ÁLTAL ,TÉÁRSAI AZ ISTENEK FÖLKÉ 

FELKENT ISTENNEK!